RU
 

США: Хіматаку в Британії могла провести тільки РФ

Корреспондент.net,  19 квітня 2018, 10:59
0
438
США: Хіматаку в Британії могла провести тільки РФ
Військові в Солсбері демонтують лавочку, де були знайдені Скрипалі

Тільки уряд Росії має мотивацію, а також кошти і досвід проведення відповідних нападів. РФ також має досвід вбивств, прийнятих на рівні державного керівництва, заявили в Держдепі США.

 
Офіційний Вашингтон прямо звинуватив Росію в хімічній атаці у британському Солсбері, підкресливши, що тільки в Кремля була мотивація, відповідні ресурси, а також досвід замовних вбивств подібним чином. Про це в четвер, 19 квітня, повідомляє прес-служба Державного департаменту США.
 
Як говориться в заяві, Вашингтон згоден з висновками Великобританії про безпосередню участь Росії в хімічній атаці, внаслідок якої постраждали екс-розвідник Сергій Скрипаль, його дочка Юлія та британські правоохоронці.
 
"Як ми чітко заявляли, Сполучені Штати погоджуються з оцінкою Великобританії, що Росія несе відповідальність за використання хімічної зброї на території Великобританії - або через пряме застосування, або через нездатність заявити про наявність або убезпечити свої запаси нервово-паралітичного реагенту", - йдеться в документі.
 
Також у заяві наголошується, що "тільки в уряду Росії була мотивація, а також кошти і досвід проведення таких нападів". РФ розробила такий тип військової нервово-паралітичної речовини, використаної у Солсбері, "і має досвід вбивств, прийнятих на рівні державного керівництва".
 
Через те, що Росія постійно заперечує свою провину, в Держдепартаменті вважають, що необхідно створити "єдиний фронт" боротьби проти використання хімічної зброї.
 
"Сполучені Штати засуджують застосування хімічної зброї де-небудь, коли-небудь, ким-небудь і при будь-яких обставинах. Ми закликаємо наших колег у Раді Безпеки ООН і Виконавчій раді ОЗХЗ приєднатися до нас, як це було раніше, до створення єдиного фронту проти використання хімічної зброї. Ми не можемо дозволити, щоб застосування хімзброї стало звичайним явищем", - відзначили в Держдепі США.
 
Нагадаємо, раніше глава ОЗХЗ Ахмет Узюмджю заявив, що в пробах, взятих експертами організації у Солсбері, не знайдені сліди хімічної речовини BZ, про яку раніше говорив глава МЗС Росії Сергій Лавров.

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтеся на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Отруєння Скрипаля
Bellingcat опублікувала розслідування про шефа отруювачів у Солсбері
Росію підозрюють у причетності до ще двох смертей у Британії - ЗМІ
Bellingcat: Заради "Боширова" і "Петрова" ФСБ "зламала" систему видачі віз
Боширов та Петров стежили за Скрипалем у Чехії в 2014 році
Мішкін-"Петров" теж герой Росії і часто їздив в Україну - розслідування
СПЕЦТЕМА: Отруєння Скрипаля
ТЕГИ: РоссияРоссия-СШАСШАБританияотравлениеВеликобританияхимическое оружие
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі