16:34 11.04.2020

Білорусь входить в нову фазу спалаху коронавірусу, потрібні нові заходи - ВООЗ

2 хв читати

Білорусь вступає в новий етап спалаху коронавірусу, заявив глава білоруської місії Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Патрік О'коннор.

"Білорусь входить у нову фазу еволюції спалаху коронавірусу. Ситуація викликає занепокоєння і передбачає вжиття нових заходів", - сказав Патрік О'коннор на брифінгу за підсумками роботи місії.

"Ми бачимо зростання захворюваності в Білорусі. Якщо дивимося на криву зростання, то ця крива виходить доволі крутою, по висхідній. Потрібні додаткові заходи, щоб згладити криву", - зазначив експерт.

Він наголосив, що"всі заходи, яких вживають у Білорусі, впливають на Європу і на весь світ". Глава місії констатував, що"з початку роботи місії (8 квітня - ІФ) ми побачили зростання (кількості інфікованих - ІФ) удвічі кожні два-три дні".

"Ми рекомендуємо посилити заходи дистанціювання, заборонити масові заходи, забезпечити карантин хворих і контактних осіб", - сказав О'коннор.

Представник ВООЗ пояснив, що вжиття рекомендованих додаткових заходів не означає, що це "обов'язково карантин або комендантська година", але основне - заборона масових заходів.

"Зараз саме час готуватися до найгірших сценаріїв. Активувати екстрені плани для того, щоб заклади охорони здоров'я були готовими", - сказав керівник експертної місії ВООЗ.

Він наголосив, що зараз настав час зміцнювати взаємодію уряду з суспільством, оскільки ситуація з Covid-19 потребує консолідації всіх зусиль.

"Це забіг на довгу дистанцію, а не спринт. Нам потрібно бути готовими до того, щоб продовжувати підтримувати заходи упродовж 12-18 місяців", - додав представник ВООЗ.

Він також підтвердив рекомендації припинити масові заходи в Білорусі, коментуючи доцільність проведення 9 травня в Мінську військового параду.

"Наші рекомендації спрямовані на припинення масових заходів і масового збору людей. Передусім над цим треба задуматися", - сказав О'коннор, відповідаючи на запитання про доцільність проведення військового параду 9 травня.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

4 червня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Польща має намір виділити 3 млрд злотих на кібербезпеку після кібератаки РФ

Дніпропетровська область другий день поспіль може обійтися без відключень е/е

Глава МЗС Італії підтвердив плани передати Україні систему ППО SAMP/T

Естонія передає Україні енергоблок, який може забезпечити електроенергією близько 150 тисяч українців

Відключення світла у вівторок можуть збільшуватися за рахунок більшого обсягу обмеження е/е

Італія може передати Україні другу систему ППО SAMP/T

Суд вирішив передати столичний БФК Gulliver в управління АРМА, власник має намір оскаржити рішення

На фронті вже відбулося 102 бойових зіткнення, на покровському напрямку - 35, повідомляє Генштаб ЗСУ

Українські прокурори повідомили про підозру 42 російським офіцерам, причетним до сексуального насильства на окупованих територіях

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА