Оцінили можливі втрати України через закон про криптовалюти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Оцінили можливі втрати України через закон про криптовалюти

Фінтех і Картки
1335
У разі ухвалення Верховною Радою запропонованого Офісом ефективного регулювання (BRDO) законопроекту про криптовалюту, Україна може втратити протягом наступних трьох років близько 10 млрд грн. Такі розрахунки зробив генеральний директор криптостартапу Remme, український підприємець Олександр Момот. І уточнив, що 4 млрд грн. з цієї суми – це недоотримані платежі в бюджет.
За словами Момота, за останні три роки він проінвестував в українську економіку близько 100 млн грн.
«Ми зібрали інвестиції в минулому році – 99% цих інвестицій з інших країн, і ці гроші вклали сюди, в оплату праці українців. Ми витрачаємо десь $100 тис. на місяць. 80% – фонд оплати праці, ці люди потім купують товари і послуги, Україна отримує у вигляді податків у бюджет, припустімо, 30-40% через ПДВ тощо», – написав Момот у своєму Facebook.
Він зазначив, що існують різні криптостартапи за розміром. І навів такий приклад: «В середньому візьмемо 100 млн грн. інвестицій за 3 роки, помножимо на 100 стартапів, і вийде результат – 10 млрд грн. втрат».
Він також повідомив, що отримав листа з Барселони, в якому його команду запрошують переїхати туди і платити податки там.
«Тобто я можу сісти в літак, зібрати моїх 30 людей і полетіти туди, далі мені дають знижки на офіси, там є м’яке регулювання, безкоштовна допомога юристів і хороші умови для ведення бізнесу в цілому», – пише Момот. І підкреслює, що «інші юрисдикції конкурують за людей, які можуть щось створювати».
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас