12:03 23.09.2019

НАБУ направило до ВАКС справу про розтрату 8,6 млн грн "Центргазу"

1 хв читати
НАБУ направило до ВАКС справу про розтрату 8,6 млн грн "Центргазу"

Розслідування факту розтрати 8,6 млн грн дочірнього підприємства "Центргаз", що входить до складу ВАТ "Кіровоградгаз" (51% акцій належать НАК "Нафтогаз України"), заверешно, і 19 вересня обвинувальний акт стосовно колишнього керівника підприємства прокурори САП направили до Вищого антикорупційного суду (ВАКС) для розгляду по суті.

Як повідомляє в понеділок прес-служба НАБУ, обвинуваченому інкримінують скоєння злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

"Слідство встановило, що екс-керівник напередодні звільнення з обійманої посади, влітку 2017 року, уклав договір на закупівлю очолюваним ним підприємством 1,3 млн куб. м газу за 9,035 млн грн у комерційної компанії на обтяжливих для "Центргазу" умовах. За цим договором "Центргаз" мав здійснити повну передоплату або іншому разі продавець звільнявся від поставки, а ДП зобов'язувалося сплатити штраф у розмірі 100% вартості газу. Будучи обізнаним з цими умовами, екс-керівник "Центргазу" розпорядився перерахувати постачальнику газу лише частину суми у розмірі 8,6 млн грн. Тим самим здійснив розтрату коштів підприємства, адже газ за таких умов "Центргаз" не отримав", - йдеться в повідомленні.

Розслідування наведених фактів тривало з квітня 2019 року. У квітні детективи НАБУ повідомили екс-керівнику про підозру. У серпні 2019 року розслідування стосовно нього завершено.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Блінкен сподівається на прогрес у рішенні про використання заморожених російських активів на допомогу Україні на червневому саміті G7

Росіяни обстріляли три прикордонні громади Сумської області

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область, двоє поранених

Ворог за добу втратив 1330 людей

Російські війська за добу 462 рази вдарили по Запорізькій області, є руйнування

Єрмак закликав молодіжних лідерів країн Глобального півдня поширювати інформацію про Саміт миру

Росія тримає в Середземному морі один ракетоносій із загальним залпом до 26 ракет, ще два кораблі в Чорному морі

Зеленський у Франції проситиме НАТО збивати ракети РФ над Україною

Джонсон про удари американською зброєю по РФ: Треба дозволити Україні вести війну так, як вони вважають за потрібне

Передпродаж квитків на фільм "Дедпул і Росомаха" побив рекорд

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА