10:45 22.02.2019

Опитування "Соцису": Зеленський лідирує в президентському рейтингу, за ним слідує Порошенко, Тимошенко - на третьому місці

2 хв читати
Опитування "Соцису": Зеленський лідирує в президентському рейтингу, за ним слідує Порошенко, Тимошенко - на третьому місці

Українці на президентських виборах найбільше голосів готові віддати за шоумена Володимира Зеленського (23,8%), на другому місці в електоральних перевагах жителів країни – нинішній глава держави Петро Порошенко (20,3%), на третьому - лідер ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко (15,9%).

Такі дані оприлюдненого в п'ятницю опитування, проведеного Центром соціальних і маркетингових досліджень "Социс", серед тих, хто обов'язково голосуватиме і вже визначився з вибором.

За одного з лідерів "Опозиційної платформи - За життя" Юрія Бойка готові віддати голос 11,5% респондентів, за лідера партії "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка - 6,6%, за лідера Радикальної партії Олега Ляшка - 5,5%.

Серед тих, хто обов'язково планує прийти на вибори та проголосувати, 19,9% підтримали б В.Зеленського, 17% - П.Порошенка, 13,3% - Ю.Тимошенко, 9,6% - Ю.Бойка, 5,5% - А.Гриценка, 4,6% - О.Ляшка.

Респондентам також запропонували зробити свій прогноз щодо того, хто стане наступним президентом України (запитання "Хто з наступних кандидатів, на Вашу думку, переможе?"). Найбільш вірогідним переможцем на президентських виборах респонденти вважають П.Порошенка - 23,9%, перемогу Ю.Тимошенко прогнозують 16,3%, а В.Зеленського - 12,5%. У перемогу інших кандидатів опитані не вірять - жоден із кандидатів не отримує показник вище 5%.

Центр соціальних та маркетингових досліджень "Социс" провів загальнонаціональне дослідження з 8 до 18 лютого 2019 року. Вибірка: 2000 респондентів у всіх областях України (без урахування населення АР Крим й окупованих територій Донецької та Луганської областей). Вибірка репрезентативна для населення України старше 18 років за такими показниками, як стать, вік, тип поселення та область проживання. Метод дослідження: особисте формалізоване інтерв'ю (face-to-face) за місцем проживання респондента.

Статистична похибка дослідження +/- 2,1%.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Парламентській асамблеї НАТО ми закликали країни Альянсу зняти обмеження на удари по цілям в Росії - Порошенко

Порошенко закликав німецьких депутатів до нового формату підтримки України

Кулеба: Оточення Путіна посилає фальшиві сигнали про нібито готовність до припинення вогню, щоб зірвати Саміт миру

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА