16:01 24.08.2020

У білоруській опозиції заперечують існування документів про небажання розвивати відносини з РФ

2 хв читати

Координаційна рада білоруської опозиції не ухвалювала і не планує ухвалювати будь-які документи про незацікавленість співпраці з РФ, заявив член президії ради Павло Латушко.

"Я хотів би, відповідаючи на висловлювання наших колег у РФ, наших друзів, можливо, правильно сказати, не колег, а саме друзів у РФ, зауважити: Координаційна рада ніколи не розглядала, і не ухвалювала, і не планує ухвалювати документів, які говорили б про те, що ми не зацікавлені в розвитку відносин із РФ", - сказав Латушко на прес-конференції в понеділок.

Так він прокоментував висловлювання глави МЗС Росії Сергія Лаврова і прес-секретаря президента РФ Дмитра Пєскова.

За словами Латушка, члени ради напередодні дуже уважно ознайомилися з коментарем міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова, "який неодноразово у своїх висловлюваннях наголошував на важливості діалогу в білоруському суспільстві, невтручанні у внутрішні справи нашої країни".

"Водночас, зазначено, що Росія має запитання до формування Координаційної ради і чомусь штучно нав'язується теза про те, що Координаційна рада переслідує якісь цілі, спрямовані на погіршення відносин із РФ", - зазначив Латушко.

"Сьогодні також була заява прес-секретаря Кремля Дмитра Пєскова, в якій він також виступив з позицією про те, що Росія зацікавлена в співпраці з Білорусією і з тими силами, які виступають за цю співпрацю", - сказав член президії ради.

При цьому він нагадав слова Пєскова про те, що в Кремлі бачили "якісь документи, які верстали ось ці люди, і де більший акцент зміщувався убік від взаємодії з Росією".

Латушко наголосив, що рада в принципі не розглядає питання зовнішньої політики.

"Я не знаю, про які посили з боку Координаційної ради щодо погіршення відносин із Росією йдеться. Ми були б дуже зацікавлені і дуже вдячні нашим російським друзям, якби вони представили такий документ, представили джерела отримання цього документа. Швидше для того, щоб ми були інформовані, тому що, ще раз наголошую, жоден із членів Координаційної ради і Координаційна рада загалом не розробляла подібних документів", - наголосив Латшуко.

"Я переконаний, що сьогодні в Білорусі немає політичної сили, яка пропонувала б якимсь чином погіршити відносини з Російською Федерацією", - зазначив Латушко.

За його словами, опозиція вітає добрі відносини і зі Сходом, і із Західною Європою.

"Питання виходу з політичної кризи перебуває всередині, в площині внутрішньополітичних справ і залежить від білоруського суспільства. Ми зацікавлені в розвитку добрих відносин з усіма сусідами. (...) Ми не ставимо за мету ні змінити конституційний лад, ні підмінити собою якусь владу. Ми на сьогодні єдиний інструмент для встановлення і розвитку діалогу, і ми готові до діалогу", - сказав Латушко.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА