RU
 

Підсумки 14.01: Тарифи знижені і штрафи для бізнесуСюжет

Корреспондент.net,  15 січня 2021, 06:56
2
643
Підсумки 14.01: Тарифи знижені і штрафи для бізнесу
Фото: Корреспондент.net
З 1 лютого сума в платіжках зменшиться на 500-800 гривень

Постанову Кабміну щодо зниження тарифів буде прийнято до 18 січня; штрафи виписуватимуть за допуск особи без респіратора, маски, що закриває ніс і рот. Корреспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

Ціна газу на всій території України буде знижена

На онлайн-зустрічі фракції Слуга народу з прем'єр-міністром Денисом Шмигалем і т.в.о. міністра енергетики Юрієм Вітренком погодили зниження тарифів на газ. Так, максимальна ціна газу в Україні складе - 6,99 грн. Тариф на розподіл - максимум 1,79 грн.

Бізнес почали штрафувати через відсутність масок у клієнтів

В Україні з четверга набув чинності закон, згідно з яким за відсутність маски у клієнта штрафи будуть виписувати власникам бізнесу. Карати будуть і в тому випадку, якщо у відвідувача маска на підборідді. Розмір штрафу становить від 3,4 тисячі до 5,1 тисяч гривень.

У КМУ повідомили, що побудують в рамках Великого будівництва

У Велике будівництво - 2021 увійдуть близько 300 об'єктів. З них 70% - це об'єкти соціальної інфраструктури: школи, дитячі садки, спортивні об'єкти та ЦНАП. І 30% - об'єкти економічного розвитку: індустріальні парки, економічні агломерації, туристична інфраструктура, а також музеї науки.

МОЗ і Нацполіція починають перевіряти гірськолижні курорти в Карпатах

Перевірки закладів громадського харчування на курортах розпочнуться вже з п'ятниці. Перевірки пов'язані з безліччю повідомлень про порушення ресторанів, барів та розважальних закладів на гірськолижних курортах. Також зафіксовані порушення в закладах громадського харчування Львівської області.

Глави МЗС України та Угорщини узгодили нові переговори в Києві

Наприкінці січня Петер Сійярто відвідає Київ для обговорення ситуації в двосторонніх відносинах і "шляхів вирішення проблем на основі принципу взаємної поваги". При цьому йдеться не про офіційне засідання міжурядової комісії, яке було підставою для зустрічей Кулеби з Сіярто раніше, а про персональний візит угорського міністра для пошуку виходу з кризи у відносинах.

Нафтогаз готовий постачати газ за регульованою ціною всім споживачам

Нафтогаз готовий виконати рішення Кабінету міністрів і буде постачати газ населенню за регульованою ціною 6,99 грн за куб. м до завершення карантину або опалювального сезону. Також ГК Нафтогаз України, як постачальник "останньої надії", готова прийняти всіх побутових споживачів, постачальник яких не зможе або відмовиться постачати газ за регульованою ціною.

Водночас глава Мінфіну Сергій Марченко заявив, що рішення Кабміну про держрегулювання цін на газ викликало занепокоєння у МВФ. За його словами, Україна в меморандумі з МВФ взяла на себе зобов'язання за ринковим тарифоутворенням на ринку газу.

Україна назвала досягнення щодо Донбасу за рік

Домовленості Паризького саміту нормандської четвірки вдалося реалізувати в 2020 році лише частково. У цій ситуації винна російська сторона, сказав позаштатний радник керівника Офісу президента, спікер української делегації в ТКГ Олексій Арестович.

ЄСПЛ визнав, що Росія встановила військовий контроль над Кримом ще до 16 березня 2014 року

ЄСПЛ зазначив, що хоч РФ і запевняла, що контроль над півостровом почала здійснювати з 18 березня 2014 року, коли Крим згідно з результатами "референдуму" став російським, однак докази говорять про те, що РФ контролювала українську територію щонайменше з 27 лютого 2014 року.

Нардепи згодні скоротитися

Комітет Верховної Ради з питань правової політики рекомендував парламенту прийняти в цілому законопроект про скорочення парламенту з 450 до 300 народних депутатів. За відповідне рішення проголосували 17 з 22 народних депутатів - членів комітету.

В ОПУ побачили передумови для зміцнення гривні

Посилений карантин в січні не вплине на курс гривні. Навпаки, можливе зміцнення національної валюти. Таку оцінку валютному ринку дав радник президента України з питань економіки Олег Устенко. Він зазначив, що багато підприємств продовжують працювати, а кон'юнктура на зовнішніх ринках сприяє притоку валюти в країну.

Українцям будуть видавати свідоцтво про вакцинацію від COVID-19

Свідоцтво про вакцинацію від COVID-19 міжнародного зразка буде видавати кожен сімейний лікар. Зараз в Міністерстві охорони здоров'я шукають механізми, як це організувати. Лікар буде видавати пацієнтові міжнародний зразок англійською або французькою мовами, поставивши на нього свій підпис і печатку.

Навальний оголошений в Росії у федеральний розшук

Наприкінці листопада в РФ щодо Навального проводилися "початкові розшукові дії", в ході цих дій встановити місцеперебування Навального не вдалося. Ідеться про кримінальну справу Ів Роше, за якою політика засудили на 3,5 роки умовно.

Світовий океан поглинув рекордну кількість тепла

Вчені-кліматологи з'ясували, що глобальне потепління продовжує прискорюватися, і в кінці 2020 року Світовий океан поглинув рекордну кількість тепла. Поглинаючи надлишкове тепло, Світовий океан гальмує зміну клімату, однак це негативно впливає на водні екосистеми. Крім того, більш теплі океани і більш тепла атмосфера сприяють виникненню сильних штормів, ураганів, тайфунів, збільшують ризик повеней і екстремальних пожеж.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Россия
В РФ будують табори для українців - ЦНС
США прокоментували заяву щодо передачі зброї з КНР до Росії
Перед візитом Макрона Нова Каледонія зазнала масштабної кібератаки
З сайту уряду Росії зник законопроєкт про "зміну кордонів" на Балтиці
У Росії 21-річну дівчину засудили до 12 років в'язниці за держзраду
СПЕЦТЕМА: Сюжети
ТЕГИ: РоссияКиевэкологиягазВенгрияМИД УкраиныМинздравокеанНафтогазклиматдокументгривнаКарпатыстройкатарифыдонбассинфраструктуравакцинациямаскиштрафыкурортНавальныйЕСПЧ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі