07:22 18.11.2019

Британський прем'єр має намір у разі перемоги на виборах вийти з ЄС і покінчити з невизначеністю

2 хв читати
Британський прем'єр має намір у разі перемоги на виборах вийти з ЄС і покінчити з невизначеністю

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон має намір у понеділок заявити, що рішуче налаштований вивести країну з Євросоюзу в разі перемоги консерваторів на парламентських виборах 12 грудня.

"З консервативним урядом більшості ви можете бути впевнені, що ми здійснимо Brexit і вийдемо з новою угодою, яку вже погоджено - це буде припиненням невизначеності і плутанини, які паралізували нашу економіку", - скаже Джонсон, виступаючи перед великим британським бізнесом.

Уривки з його майбутнього виступу були поширені напередодні.

На думку Джонсона, "Британія застрягла в глухому куті, а її економіка застрягла на першій передачі".

Прем'єр, під час виступу на щорічній конференції Конфедерації британської промисловості, скаже, що, хоча великі підприємства чітко дали зрозуміти, що вони не підтримують Brexit, ясно, що тепер і вони хочуть визначеності.

Зі свого боку, лідер британських лейбористів Джеремі Корбін у разі перемоги його партії на грудневих виборах планує дозволити підданим Великої Британії вибрати, чи хочуть вони покинути ЄС або залишитися в його складі.

"Ми надамо цей вибір британським підданим, і вони приймуть це рішення", - сказав лідер лейбористів у неділю в ефірі телеканалу BBC.

"За три місяці ми узгодимо реальний і осмислений варіант виходу (з ЄС - ІФ) і винесемо його на голосування разом з варіантом "залишитися"", - заявив Корбін.

На пряме запитання про те, чи хоче Корбін, щоб Велика Британія вийшла з ЄС, він відповіді не дав, зазначив, що бажає "тісних відносин з ЄС в майбутньому" і підкорятиметься рішенню британців щодо Brexit.

У Великій Британії 12 грудня призначили вибори в парламент, які ініціював чинний прем'єр-міністр країни Борис Джонсон. Він сподівається, що новий склад парламенту підтримає угоду про Brexit. Раніше депутати відкидали угоди з Брюсселем, укладені попередницею Джонсона Терезою Мей, а також самим Джонсоном.

Джонсон неодноразово звинувачував Корбіна в тому, що той відкрито не заявляє, якої позиції стосовно Brexit дотримується, і не розповідає про свої наміри щодо виходу Великої Британії з ЄС.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість загиблих у Харкові зросла до семи - ДСНС

Кличко оприлюднив інфографіку про проєкти, реалізовані у столиці за 10 років

Спецслужби РФ мають намір активізувати диверсійну діяльність проти країн НАТО - ISW

Окупанти завдали ударів по цивільній залізничній інфраструктурі Харківщини, поранені шестеро залізничників

Звільнені від відбування покарання перші ув'язнені, які підуть на фронт

Зеленський про атаку на Харків: Російські терористи користуються браком ППО і можливостей знищувати пускові установки РФ поблизу кордонів

Кількість загиблих у Харкові зросла до шести - обладміністрація

Прикордонники не беруть до уваги застосунок "Резерв+" під час перетину кордону

На сумському напрямку у ворога зосереджені певні сили, але їх недостатньо для удару стратегічного рівня - Держприкордонслужба

У Харкові четверо загиблих, ще двох людей шукають - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА