14:06 15.03.2022

Сили оборони України продовжують протистояти російським окупантам – Генштаб ЗСУ

2 хв читати

Сили оборони України продовжують успішно протистояти окупантам, повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

"Триває двадцята доба героїчного протистояння Української нації російському воєнному вторгненню. Стан, положення, характер дій сил оборони суттєвих змін не зазнали. Сили оборони України продовжують успішно протистояти окупантам", - написав Генштаб ЗСУ у вівторок у фейсбуці.

За повідомленням Генштабу, протягом дня супротивник активних наступальних дій не здійснював, зосереджував зусилля на поповненні поточних втрат, вербуванні найманців з інших країн, вирішенні проблемних питань логістичного забезпечення окупаційних військ, що діють на території України.

"Неодноразово надходила інформація щодо організації центрів підготовки найманців у російському Смоленську та білоруських Гомелі і Бобруйську", - уточнив Генштаб.

У повідомленні наголошується, що на волинському напрямку противник тримає угруповання для охорони українсько-білоруського державного кордону. Також зберігається висока можливість провокацій, спрямованих на втягування білоруської сторони до складу окупаційних військ.

"На поліському напрямку противник здійснив невдалу спробу прориву оборони наших військ на напрямку Гута-Межигірська, Лютіж. Водночас окупанти не мали успіху у захопленні Макарова", - зазначають у Генштабі.

За інформацією Генштабу, на сіверському напрямку противник намагається наростити угруповання, організувати логістичне забезпечення для відновлення наступу на Чернігів.

На cлобожанському напрямку головною метою противника залишається оточення міст Сум та Харкова.

У Генштабі наголошують, що на донецькому й таврійському напрямах окупанти не досягли успіхів у районі Лисичанська, зазнали втрат і відійшли.

"В районі Рубіжного ворог намагається закріпитися на західних околицях міста. Продовжує штурмові дії на західній і східній околицях Маріуполя за підтримки авіації та артилерії. На Південнобузькому напрямку ворог активних дій не здійснює, намагається утримати раніше захоплені позиції", - наголошується у повідомленні.

У повідомленні Генштаб ЗСУ також зазначає, що не маючи успіху на основних напрямках дій, окупаційні війська, порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, продовжують завдавати ракетних та авіаційних ударів по цивільних об'єктах, мирному населенню та об'єктах критичної інфраструктури.

"Морально-психологічний стан противника залишається на низькому рівні, що створює додаткові проблеми окупаційному командуванню зі своєчасного поповнення поточних втрат та посилення угруповання на напрямках, де ворог був розбитий вщент українськими захисниками", - інформує Генштаб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Іспанський "Реал" - переможець Ліги чемпіонів УЄФА

Росія знову атакує Україну з повітря, помічено кілька груп ударних БпЛА

Світоліна вийшла до четвертого кола Ролан Гаррос, вигравши матч у румунки Богдан

Понад 600 дітей загинули і понад 1420 дістали поранення по всій Україні за час повномасштабного вторгнення РФ - ООН

Сили оборони в травні знищили 9 літаків, а також рекордну кількість артсистем і бронемашин противника

У Києві лімітів споживання е/е може вистачити тільки для забезпечення 76% потреб

"Укренерго" в неділю, 2 червня, введе ліміти енергоспоживання в усіх регіонах України

Зеленський провів першу в дипломатичній історії України зустріч із президентом держави Тимор-Лешті

Зеленський обговорив із членами Палати представників США посилення української ППО додатковими системами та ракетами

Олена Зеленська разом з естонською делегацією відвідали прийомну родину, для якої побудували дім

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА