19:25 03.05.2019

Відбулося перше підготовче судове засідання у справі про "податкові майданчики" за участю 22 обвинувачених і майже 40 захисників

2 хв читати
Відбулося перше підготовче судове засідання у справі про "податкові майданчики" за участю 22 обвинувачених і майже 40 захисників

У Дніпровському районному суді м. Києва в п'ятницю відбулося перше засідання в підготовчому судовому засіданні у справі за обвинуваченням екс-співробітників регіональних управлінь Міністерства доходів і зборів України часів Олександра Клименка, підозрюваних в організації так званих податкових майданчиків.

Як повідомляється на сайті Генеральної прокуратури України, колишніх податківців обвинувачують в участі у злочинній організації та скоєнні в її складі тяжкого злочину проти держави, а саме організації та здійсненні шляхом зловживання службовим становищем ухилення від сплати податків суб'єктами господарювання - платниками податку на додану вартість, так званої державної програми, в результаті чого державі завдано збитків на суму понад 104 млрд грн, а також у легалізації доходів, отриманих незаконним шляхом.

"На судовому засіданні, окрім сторони обвинувачення, з'явилися 22 обвинувачених і майже 40 захисників", - йдеться в повідомленні.

За інформацією Генпрокуратури, судове засідання відбулося в приміщенні Дніпровського райсуду м. Києва, при цьому захисники заявили клопотання про непридатність залу суду для належного проведення засідання внаслідок його невеликих розмірів.

Крім того, на засідання не з'явилися ще троє обвинувачених.

Через це наступне засідання перенесено на 4 червня 2019 року.

"Не можемо не вказати на неприпустиму поведінку окремих захисників, які дозволяли образливі висловлювання у бік державних обвинувачів, у зв’язку з чим протокол судового засідання буде опрацьовано на предмет наявності підстав для звернення зі скаргою до відповідної кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури", - йдеться в повідомленні .

Як повідомлялося, 24 травня 2017 року під час спецоперації було затримано колишніх керівників та їхніх заступників низки обласних управлінь колишнього Міністерства доходів і зборів, підозрюваних в організації функціонування т. зв. податкових майданчиків, пов'язаних з екс-міністром доходів і зборів України О.Клименком.

За даними слідства, в результаті функціонування цих "податкових майданчиків" державі було завдано збитків понад 104 млрд грн.

У серпні 2018 року Головна військова прокуратура повідомила про завершення досудового розслідування в кримінальному провадженні щодо 30 підозрюваних.

У жовтні суд ухвалив рішення про процедуру заочного розслідування щодо екс-міністра доходів і зборів О.Клименка в цьому кримінальному провадженні.

Обвинувальний акт у цьому провадженні направлено до суду для розгляду по суті 14 березня 2019 року.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА