15:47 02.07.2019

NASA здійснило успішне випробування системи аварійного порятунку новітнього космічного корабля Orion

2 хв читати
NASA здійснило успішне випробування системи аварійного порятунку новітнього космічного корабля Orion

Успіхом завершилося у вівторок випробування системи аварійного порятунку екіпажу новітнього американського космічного корабля Orion, повідомило Управління з аеронавтики та дослідження космічного простору США (NASA).

Запуск тестової версії корабля багаторазового використання, який призначений для польотів астронавтів у рамках місії Artemis на Місяць у 2024 році, а в перспективі і на Марс, здійснено в безпілотному режимі з пускового комплексу на авіабазі на мисі Канаверал (штат Флорида).

Випробування тривало загалом близько 3 хвилин. Через 55 секунд після старту ракети-носія з кораблем Orion на висоті близько 9,5 км і швидкості понад 1300 км на годину ввімкнулися всі три двигуни системи аварійного порятунку. Вони відвели корабель убік від "аварійної" ракети-носія, роль якої відігравав перший ступінь міжконтинентальної балістичної ракети Peacekeeper, що раніше стояла на озброєнні ВПС США.

Через приблизно 27 секунд від корабля відокремився обтічник з двигунами системи аварійного порятунку, і капсула розпочала падіння в Атлантику. Найбільша висота, на яку піднімався Orion, становила близько 13,4 км.

Під час спуску з корабля було скинуто 12 бортових самописців, які, окрім наземних станцій, також фіксували параметри роботи всіх його бортових систем. На кораблі було встановлено близько 900 датчиків, зокрема сенсори тиску і температури, а також мікрофони. Застосування парашутної системи під час спуску не передбачалося. У NASA зазначили, що вона раніше вже успішно пройшла всі необхідні випробування.

"Цей тест надзвичайно важливий. Наша система переривання запуску є ключовим елементом безпеки космічного корабля - вона забезпечить захист членів екіпажу, які летять на борту "Оріону" під час найскладнішої частини місії, а саме фази підйому", - сказав напередодні менеджер програми Orion Марк Кірасич.

Пілотований корабель Orion у перспективі передбачається виводити на орбіту розроблюваною в США надважкою ракетою-носієм Space Launch System (SLS). Планується, що вже в 2020 році корабель Orion здійснить свій перший безпілотний політ до Місяця та за його межі в рамках місії Artemis 1.

Корабель Orion є однією з трьох складових частин програми NASA зі здійснення пілотованих польотів на Місяць разом із надважкою ракетою-носієм SLS та орбітальною місячною станцією Gateway.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден очікує більш тісної співпраці з Бельгією щодо України

Ворог атакував Одесу касетними боєприпасами, мета – припортова інфраструктура, є поранені

Один представник полку "Азов" повернувся додому в рамках останнього обміну військовополоненими

Кулеба в розмові з Блінкеном привітав дозвіл США на удари по РФ: Своєчасний крок у правильному напряму

Офіс ТЧХУ відновив роботу в Краматорську

Кличко: Київ готується до складної зими в умовах масштабних пошкоджень енергетичної інфраструктури

Кількість бойових зіткнень на фронті зросла до 70, на покровському напрямку тривають 11 боїв

Зеленський подякував Королю Швеції за особливу допомогу в межах Міжнародної коаліції за повернення українських дітей

У Міноборони підтримують створення Військової поліції

Кількість бойових зіткнень на фронті зросла до 62, найнапруженіша ситуація на покровському напрямку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА