День фінансів, 15 квітня: про борги кожного, й $17,3 млрд з Газпрому — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 15 квітня: про борги кожного, й $17,3 млрд з Газпрому

734
15 квітня. Пригадуєте “In God we trust” на доларових банкнотах? “Богу ми віримо – всі інші платять готівкою”, така приказка у американських бізнесменів. Підводимо вас до того, що в середу було багато важливих новин, пов’язаних з боргами і кредитами:
Борг працюючого українця збільшиться на 21 тис. грн. Парламент ухвалив антикризові зміни до бюджету, які збільшили дефіцит втричі – до 298,4 млрд, а граничний розмір державного та гарантованого боргу зріс до 2,705 трлн грн. Завдяки антикризовим бюджетним змінам борг кожного працюючого українця до кінця року зросте з 144 тис. грн до 165 тис. грн, підрахували ЗМІ. Ось чому так.
Водночас збільшено максимальну суму за “доступними кредитами” для бізнесу. Кабмін збільшив максимальну суму кредиту за програмою “Доступні кредити 5-7-9%”. Ухвалені зміни дозволяють збільшити з 2 до 3 млн грн максимальну суму кредитів, які надаються підприємцю або пов’язаним з ним контрагентам.
До речі, чи дозволить “бюджет надзвичайної ситуації” підтримати людей, які втратили дохід через коронакризу (виплати з безробіття, програми соціального бізнесу) – про це детально розповів експерт Finance.ua Олексій Козирєв у новому відео:
Кредити від МВФ. Після голосування за закон про банківське регулювання протягом трьох тижнів Україна зможе отримати новий транш МВФ. Про це заявив лідер фракції Слуга народу Давид Арахамія: “Я впевнений на 200%: після того, як ми проголосуємо банківський закон, протягом трьох тижнів ми отримаємо транш”.
ПриватБанк VS Суркіси. Рішення суду. Київський апеляційний суд у середу відхилив апеляційну скаргу державного виконавця, залишивши в силі ухвалу судді Печерського районного суду В’ячеслава Підпалого, якою він зобов’язав Державний ПриватБанк виплатити понад $250 млн на користь шести офшорних компаній братів Суркісів.
Ще 17,3 млрд доларів з Газпрому. Виконавчий директор Нафтогазу Юрій Вітренко повідомив, за що саме українська компанія намагатиметься стягнути з російського Газпрому компенсацію на 17,3 мільярда доларів у нових арбітражах. За його словами, це сума відразу декількох позовів і звернень Нафтогазу в антимонопольні органи ЄС і міжнародні арбітражі. Ці претензії української компанії повинні змусити Газпром піти на певні поступки і зміни у своїй роботі
Airbnb набирає кредити. Сервіс короткострокової оренди житла Airbnb оформив новий кредит на $1 млрд за тиждень після того, як компанія залучила $1 млрд від Silver Lake Partners і Sixth Street Partners. Нова угода укладається з переважним правом стягнення. Таким чином, якщо Airbnb оголосить дефолт, ці кредитори повинні отримати гроші першими.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас