День фінансів: «зелене світло» крипті і «справедливі» надбавки пенсіонерам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів: «зелене світло» крипті і «справедливі» надбавки пенсіонерам

1627
Вівторок, 2 грудня. Те відчуття, коли для одних «справедливі» пенсії, а для інших – «справедливе» покарання за брехню в деклараціях.
Карантин вихідного дня скасували. Кабінет Міністрів відмовився від карантину вихідного дня: у вихідні та в будні діятимуть обмеження «помаранчевої» зони на території всієї країни. Зараз Кабміном напрацьовується можливе поширення або посилення карантинних обмежень. Про запровадження жорсткого карантину українцям повідомлять не пізніше, ніж за 7 днів до його початку.
8 тис. грн для 1,2 млн. Як сьогодні заявив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, державну підтримку в 8 тисяч гривень зможуть отримати 1,2 млн українців. Також, за словами Шмигаля, уряд розробив програму для збереження наявних робочих місць. Крім того, заплановано розширення програми “5-7-9”.
За словами експерта з трудового права Світлани Кожушко, на компенсацію зможуть розраховувати наймані працівники, які працюють не тільки за трудовою книжкою, а й за трудовим договором.
Додамо, що ВР сьогодні посилила захист безробітних, працівників та роботодавців на час карантину. Закон пропонує надавати допомогу з часткового безробіття всім підприємствам, в тому числі і великим.
Підтримка легалізації криптовалют. Сьогодні депутати в першому читанні проголосували за законопроєкт 3637 “Про віртуальні активи”, який повинен легалізувати ринок цифрових валют в Україні. Це означає, що міжнародні криптокомпанії відтепер зможуть реєструвати блокчейн-бізнес в Україні.
Громадські роботи за брехню в деклараціях. У “Сузі народу” вважають, що більш дієвим покаранням за брехню в деклараціях для посадових осіб будуть громадські роботи.
День фінансів: «зелене світло» крипті і «справедливі» надбавки пенсіонерам
Таке покарання буде дуже болючим для топ-чиновника погляду сприйняття, впевнені в «Слузі народу». «Для топ-чиновника, скажімо так, дуже болючим, дуже проблемним з точки зору сприйняття є такий вид покарання, як громадські роботи. Уявіть собі, під камери, з розголосом і так далі», – кажуть депутати.
Кому 540 грн, а кому і 57 копійок. З 1 грудня у кількох мільйонів українських пенсіонерів збільшилися пенсії. Мінімальна пенсія підвищилася до 1769 грн. Найбільше виграли від підвищення пенсій ті, у кого вони і так були високими.
Тарифи на воду в 2021. НКРЕКП оприлюднила проєкти постанов про встановлення нових тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення на 2021 рік. Підвищення буде на рівні 20%. Тарифи на воду будуть залежати від регіону і від конкретного міста.
Ставки за депозитами падають. Голова ради Національного банку Богдан Данилишин повідомив, що середньозважена вартість строкових депозитів у гривні знизилася на 4,3%, в іноземній валюті – на 1,7%. Так, середня ставка за гривневими кредитами банків склала 10,3%, у тому числі за кредитами підприємствам – 8,1%, фізичним особам – 31,9%. В цілому, за словами Данилишина, ліквідність банківського сектору залишається високою – на рівні близько 170 млрд грн.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас