07:43 07.07.2020

Російська сторона в Берліні не ставила жодних ультиматумів, українська знову пояснила, що в Конституції України не може бути "особливих статусів"

2 хв читати
Російська сторона в Берліні не ставила жодних ультиматумів, українська знову пояснила, що в Конституції України не може бути "особливих статусів"

Віце-прем'єр-міністр України, перший заступник голови делегації України в ТКГ Олексій Резніков заявив, що російська сторона на зустрічі радників лідерів держав нормандського формату 3 липня в Берліні не ставила ультиматумів Україні, а українська делегація знову пояснила, що в Конституції України не може бути жодних "особливих статусів".

"Я свідок, що жодних ультиматумів протягом 11 годин я особисто не почув і не побачив. Ультиматумів не було. Обговорення і питання, а як ви плануєте виконувати пункт 11 Комплексу заходів з виконання Мінських угод, в якому йдеться про правові аспекти врегулювання конфлікту, де йдеться про прийняття низки законодавчих актів, які Україна взяла на себе зобов'язання в 2014 році прийняти. Ми їм укотре розповіли, що жодного "особливого статусу" в Конституції України бути не може", - сказав він в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV в понеділок увечері.

Резніков знову порекомендував уважно читати пункт 11 Комплексу заходів, де "чітко сказано про децентралізацію, зокрема, адаптацію та прийняття змін до Конституції України, а також, через кому, про прийняття окремого законодавства про особливості місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей".

"Що сьогодні скорочено, як правило, називають "особливий статус". І їм щоразу повторюють, що це два різних нормативно-правові акти", - наголосив він.

Резніков зазначив, що в Мінському процесі може обговорюватися тільки проект закону про внесення змін до Конституції України про децентралізацію.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Київ пропонує європейські варіанти змін до розподілу повноважень між державною та місцевою владами - заступник мера

Більшість українців продовжує довіряти Зеленському як чинному президенту - КМІС

Глобальний саміт миру може мати продовження в парламентському вимірі - Стефанчук

Половина опитаних українців вважають, що Зеленський не виконав більшість передвиборчих обіцянок, половина з них звинувачує в цьому його оточення - КМІС

Участь Китаю в Глобальному саміті миру могла б зробити практичний внесок у досягнення справедливого й довготривалого миру в Україні - МЗС

Верхня палата парламенту Швейцарії відхилила план допомоги Україні на CHF5 млрд через "боргове гальмо"

Порошенко: Верховна Рада несе відповідальність за якість кадрової політики, досить мовчки натискати кнопки

Майже половина українців бачить погіршення в ситуації з демократією та економікою в країні за п'ять років каденції Зеленського - КМІС

Угорщина може позбутися права вето під час голосування в Євросоюзі - DW

Дозвіл Україні бити по території РФ може бути розширений і це залежатиме від ситуації на полі бою – Білий дім

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА