Вчені з США успішно випробували протез пам'яті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вчені з США успішно випробували протез пам'яті

Технології&Авто
759
В університеті Південної Каліфорнії США розробили систему, яка покращує пам’ять пацієнтам з нейродегенеративними захворюваннями на 37 відсотків. Про це повідомляється на сайті медичного центру Уейк-Форест.
Медики відібрали добровольців з епілепсією, в чий мозок імплантували електроди, підключені до спеціальної обчислювальної системи. За допомогою електродів вчені могли впливати на відповідальні за короткочасну пам’ять нейрони гіпокампу, а також зчитувати їх активність.
Спочатку пацієнту показували один колір, а через деякий час просили знайти його серед кількох запропонованих на екрані. Система аналізувала активність мозку під час правильних відповідей і розробляла шаблон “правильної роботи пам’яті”.
При повторних тестах мозкову активність пацієнта пропускали крізь цей шаблон і відтворювали в гіпокампі виправлену версію. Результати тестів показали поліпшення короткочасної пам’яті на 37%.
У другому тесті замість кольору учасникам показували фотографії. Ситуація повторилася – із застосуванням шаблонів результат покращився на 35%.
Дослідники сфокусувалися на короткочасній пам’яті, оскільки вона частіше страждає при хворобі Альцгеймера, інсульті та травмах голови.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас