18:52 29.04.2020

На Житомирщині СБУ викрила колишнього депутата на розкраданні державних надр на 204 млн грн

2 хв читати
На Житомирщині СБУ викрила колишнього депутата на розкраданні державних надр на 204 млн грн

Співробітники Служби безпеки України в рамках заходів з охорони природних ресурсів задокументувала видобуток піску в промислових масштабах у Коростишівському районі Житомирської області, що незаконно організував колишній депутат Житомирської міської ради.

"За попередніми даними досудового слідства, організували незаконний бізнес колишній депутат Житомирської міської ради та директор місцевої приватної комерційної структури. Вони розпочали розробку надр і видобуток піщаної суміші на земельних ділянках, розташованих за межами Стрижівської сільської ради Коростишівського району", - повідомляє прес-центр СБУ в середу.

Встановлено, що протиправна діяльність здійснювалася під виглядом виконання робіт у рамках договору будівельного підряду на створення водойми для рибогосподарських потреб.

Так, зловмисники самовільно зняли ґрунтовий покрив на п'яти земельних ділянках площею 9,3 гектара, а потім вони розпочали видобуток піску без дозвільних документів за допомогою важкої екскаваторної техніки. Незаконно добуту піщану суміш фірма за готівку реалізовувала фізичним особам і комерційним структурам Житомира та Коростишівського району за ринковими цінами в обхід податкового законодавства.

За підрахунками фахівців, ділки встигли видобути 840 тис. кубічних метрів піску на 182 млн грн, а самовільною розробкою надр завдали збитків державі ще на 204 млн грн.

Екс-депутату повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.4 ст.240 (порушення правил використання надр, що створило небезпеку для довкілля та спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

Вирішується питання про накладення арешту на майно, що належить підозрюваному на правах власності. Триває досудове розслідування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Україні оголошено масштабну повітряну тривогу через ракетну атаку РФ

Окупанти випустили по Харківщині 8 ракет - Синєгубов

У Харкові внаслідок ворожого удару перебито газопровід, спалахнула пожежа, 2 людей поранено

Окупанти вдарили по критичній інфраструктурі Харкова, інформація про постраждалих уточнюється

Окупанти обстріляли Малоданилівську громаду Харківської області

САП і НАБУ повідомили ексголові «Полтавапаливо» про підозру в завданні майже 13 млн грн збитків

РФ атакує південні та центральні області України кількома групами ударних БпЛА

Кількість бойових зіткнень зросла до 102, найскладніша ситуація залишається на Куп'янському та Покровському напрямках - Генштаб

Війська РФ від початку доби використали 69 УАБів і понад 360 дронів-камікадзе для ударів по Україні - Генштаб

Окупанти атакують уздовж майже всієї лінії фронту, від початку доби було 82 ворожі штурми - Генштаб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА