RU
 

Суд в Одесі виніс вирок організаторам "народної республіки"

Корреспондент.net,  15 серпня 2018, 14:24
0
218
Суд в Одесі виніс вирок організаторам  народної республіки
Фото: sud.ua
До набрання чинності вироку сепаратисти перебуватимуть під особистим зобов'язанням

Захоплення влади готувалося на травень 2015 року. Спочатку планувалося відокремити від України південь Одеської області до села Барабой Овідіопольського району.

 
Малиновський районний суд Одеси 9 серпня виніс вирок у справі трьох організаторів так званої "Одеської народної республіки".
 
В ході слідства було встановлено, що чоловіки планували створити "республіку" на півдні Одеської області. З цією метою вони збиралися захопити військові частини, відділення поліції і прикордонної служби в Болградському та Білгород-Дністровському районах, порти, об'єкти інфраструктури.
 
Захоплення влади планувалося на травень 2015 року. Спочатку злочинці хотіли відокремити від України південь Одеської області до села Барабой Овідіопольського району, потім - захопити Одесу і дійти до адміністративного кордону з Миколаївською областю.
 
За словами одного із засуджених, "мала б відбутися" друга російська весна".
 
У рішенні суду йдеться, що підозрювані визнані винними в незаконному поводженні з вогнепальною зброєю і боєприпасами (ч. 1 ст. 263 КК), підготовці до створення незаконних збройних формувань (ч. 1 ст. 14; ч. 2 ст. 28; ч. 2, ч. 3, ч. 4 ст. 260 КК), підготовці до захоплення держустанов (ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 28, ст. 341), підготовці до викрадення зброї (ч. 1 ст. 14 , ч. 2 ст. 262), а також в діях, спрямованих на захоплення державної влади (ч. 1 ст. 109 КК).
 
Один із злочинців отримав 5 років і 1 місяць позбавлення волі, другий - 5 років і 2 місяці, третій - 5 років і 6 місяців. З урахуванням попереднього ув'язнення і завдяки "закону Савченко" суд зарахував до строку покарання за 4 роки 10 місяців і 17 днів.
 
До набрання чинності вироку сепаратисти перебуватимуть під особистим зобов'язанням без права виїзду за кордон.
 
За даними ЗМІ, вироки винесені Ігорю Януковському, Олександру Луценку і Віктору Жуковському. Четвертий обвинувачуваний Ігор Махіненко знаходиться в розшуку.
 
Напередодні стало відомо, що силовики затримали родину жителів Слов'янська, яких підозрюють в участі в незаконних формуваннях ДНР. Їм пред'явлено підозру у створенні не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань.
 
Раніше військовослужбовці Нацгвардії за два дні затримали сімох осіб за підозрою у співпраці з сепаратистами ДНР і ЛНР.
 

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: судОдессареспубликаприговорсепаратисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі