RU
 

Зеленський затвердив рішення РНБО про нові санкції

Корреспондент.net,  28 січня 2021, 22:26
0
856
Зеленський затвердив рішення РНБО про нові санкції
Фото: Прес-служба президента України
Зеленський ввів в дію рішення РНБО

МЗС України зобов'язаний проінформувати західних партнерів про введення санкцій і поставити перед ними питання про застосування аналогічних обмежувальних заходів.

Президент України Володимир Зеленський ввів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО) про введення персональних санкцій проти низки юридичних і фізичних осіб. Відповідний указ опублікований на сайті глави держави в четвер, 28 січня.

 
"Ввести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 28 січня 2021"Про внесення змін до рішення Ради національної безпеки і оборони України від 14 грудня 2020 року, введеного в дію указом президента України від 14 грудня 2020 № 564-27т" (додається, таємно, без абзаців 14, 15, 16 - нетаємно)", - йдеться в тексті указу.
 
Контроль за виконанням рішення РНБО поклали на його секретаря Олексія Данилова. Указ вступає в силу з дня його опублікування
 
Список санкцій на сайті не опублікували. При цьому одне з рішень РНБО засекречено.
 
При цьому Кабмін разом з СБУ і Нацбанком повинні забезпечити реалізацію і моніторинг ефективності нових санкцій. А МЗС зобов'язане проінформувати партнерів з ЄС, США та інших держав про введення санкцій і поставити перед ними питання про застосування аналогічних обмежувальних заходів.
 
Напередодні президент Росії Володимир Путін розкритикував використання санкцій і торгових бар'єрів. Він вважає, що введення таких заходів збільшує ризики одностороннього застосування військової сили.
 
Раніше повідомлялося, що Європарламент готує нові санкції проти Росії через арешт Навального. А США готують нові санкції проти Північного потоку-2.
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
Санкції проти Росії
В ОП обговорили санкції проти РФ із заступником міністра фінансів США
Названо країну ЄС, яка видала найбільше віз росіянам
До Києва прибув заступник міністра фінансів США
ЄС ухвалив новий санкційний режим проти РФ за порушення прав людини
ЗМІ: В ЄС ухвалили нові санкції проти росіян через смерть Навального
СПЕЦТЕМА: Санкції проти Росії
ТЕГИ: РоссияУкраинаСНБОсанкцииВладимир Зеленский
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі