15:42 03.09.2019

У Держприкордонслужбі України заявляють про суттєве зниження кількості зброї, яку намагаються незаконно провезти через українсько-білоруський кордон

2 хв читати
У Держприкордонслужбі України заявляють про суттєве зниження кількості зброї, яку намагаються незаконно провезти через українсько-білоруський кордон

Українські прикордонники констатують зниження рівня незаконного трафіку зброї через кордон країни з Республікою Білорусь, тим самим не підтверджують заяви Мінська про нібито велику кількість зброї, яка незаконно ввозиться в країну через кордон з Україною.

"Протягом останніх років ми неодноразово чули з білоруської сторони заяви про потік нелегальної зброї, який нібито йде з України. При цьому українська сторона жодного разу не отримала цього підтвердження", - сказав представник Держприкордонслужби України Андрій Демченко в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

Так за вісім місяців 2019 року на кордоні з Білоруссю українські прикордонники виявили 38 одиниць зброї.

"Ця цифра в рази менше, ніж за аналогічний період минулого року. Необхідно зазначити, що з цих 38 одиниць 20 слідували саме на в'їзд в Україну, тобто їх намагалися провезти саме з території Білорусі", - акцентував представник українського прикордонного відомства.

За його словами, решта 18 одиниць зброї, які намагалися вивезти на територію Білорусі з України, лише одна одиниця є вогнепальною зброєю, інші ж - мисливською, газовою, холодною або пневматичною.

"Можу зі свого боку зазначити, що українські прикордонники постійно вживають заходів безпеки, щоб не допустити переміщення зброї або вибухонебезпечних предметів. Такі заходи здійснюються, зокрема, і на кордоні з Білоруссю", - додав Демченко.

Раніше президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Мінськ був змушений закрити кордон з Україною через потік зброї.

"Ми змушені були зі своїми братами, близькими людьми (з Україною - ІФ) повністю закрити кордон. Наглухо. Ще більше ніж із Північноатлантичним блоком, який для нас завжди, з давніх часів, нібито здавався ворогом номер один... Ринув потік зброї. Ну, а там, де зброя в руках у звичайних людей і особливо... націоналістично налаштованих – очікуй тероризму", - заявив Лукашенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Російські війська за добу вбили одного жителя Донбасу та ще чотирьох поранили

Блінкен сподівається на прогрес у рішенні про використання заморожених російських активів на допомогу Україні на червневому саміті G7

Росіяни обстріляли три прикордонні громади Сумської області

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область, двоє поранених

Ворог за добу втратив 1330 людей

Російські війська за добу 462 рази вдарили по Запорізькій області, є руйнування

Єрмак закликав молодіжних лідерів країн Глобального півдня поширювати інформацію про Саміт миру

Росія тримає в Середземному морі один ракетоносій із загальним залпом до 26 ракет, ще два кораблі в Чорному морі

Зеленський у Франції проситиме НАТО збивати ракети РФ над Україною

Джонсон про удари американською зброєю по РФ: Треба дозволити Україні вести війну так, як вони вважають за потрібне

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА