День фінансів, 28 травня: плани з техогляду, ID-14 для українців, 1 млн грн на пенсії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 28 травня: плани з техогляду, ID-14 для українців, 1 млн грн на пенсії

3642
Четвер, 28 травня. Про плани щодо повернення техогляду, ID-14 для підлітків.
Обов’язковий техогляд легкових автомобілів. Міністерство інфраструктури внесе на розгляд Верховної Ради законопроєкт про правила техогляду автомобілів. Повернення раніше скасованого в Україні обов’язкового техогляду для всіх легкових автомобілів – одна з умов Угоди про асоціацію з ЄС.
День фінансів, 28 травня: плани з техогляду, ID-14 для українців, 1 млн грн на пенсії
У новому законі про техогляд обіцяють відібрати цю функцію у МВС і виключити можливість поборів з водіїв.
ID-14. В Україні запрацювала комплексна послуга для підлітків ID-14. Вона передбачає одночасне оформлення першого паспорта та номера платника податків. Раніше для того щоб отримати перший паспорт у вигляді ID-картки з номером платника податків, спершу необхідно було відвідати Центр обслуговування платників податків і подати заяву на призначення номера платника податків.
НБУ “здав” банки і розповів, які послуги вам можуть в них просто нав’язувати. Купи слона. Всі кажуть “мені не потрібен слон”, а ти купи слона. Ось так часом і з фінансовими послугами. Клієнт, який пішов у банк за зарплатною карткою, вийшов ще й з кредиткою. Оскільки банк сказав, що не може видати першу без другої, і таким чином нав’язав клієнту непотрібну послугу. Більше прикладів нав’язування послуг.
18% замість 5%. Змінено порядок оподаткування доходів від продажу або обміну рухомого майна (транспортних засобів). Якщо раніше під час продажу (обміну) протягом одного року третього і наступного автомобіля потрібно було заплатити державі 5% вартості, то тепер – 18%. Більше про зміни.
mini jobs… Або що хочуть запропонувати всім тим, хто повернувся з-за кордону. В Україну повернулися від 500 тис. до 2 млн громадян, які до пандемії працювали за кордоном. На думку міністра соціальної політики України Марини Лазебної, в системі соціального забезпечення обов’язково позначаться навантаження безробітних і тих, хто буде паралельно і в системі зайнятості, і в системі соціальної допомоги. Тому, як варіант, Україна може використовувати німецький досвід і запропонувати цим людям mini jobs.
Наскільки реально отримати до пенсії 1 млн грн, відкладаючи 4% внеску з доходу? Наш фінансовий експерт Олексій Козирєв в новому відео вирішив розібратися, чи справді може спрацювати фондована система пенсійного забезпечення, за якої 4% внеску з доходу дозволяють при сьогоднішніх цінах і в разі виходу на пенсію отримати людині 1 млн гривень. Роз’яснення та висновок від Олексія за посиланням нижче:
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас