14 серпня 2019, 16:05

65 телефонних дзвінків, щоб записати дитину до окуліста – #ГетьВідІрпеня

Це не перебільшення. Для того, щоб взяти для дитини талончик до окуліста, який випише направлення до медзакладу в Києві (Центру мікрохірургії ока) треба рівно стільки разів набрати реєстратуру дитячої поліклініки в Ірпені.Перевірила на собі.

Ось доказ. Вчора, 13 серпня, довелося обривати телефони, щоб дістати цей омріяний талончик.



А до того, як пройти квест "Обірви телефонну лінію" треба почекати з місяць влітку. Саме тоді, коли діти можуть лікувати очі, коли нема навчального процесу – окуліст, який приймає ДВІЧІ на тиждень – у відпустці.

Таким чином влада Ірпеня, яка фінансує цю вторинну ланку медицини – просто плюнула на зір дітей. Тепер окулісту треба витримати шквал дітей, які не могли пройти обстеження в лікаря своєчасно.

Моя сусідка поїхала відпочивати в Одесу і там вирішила пролікувати дитину – мала навіть більші проблеми з зором, ніж ми. Зір сину вона підняла практично до 100%. Це в неї зайняло два тижні. У мене ж зайняло практично місяць, щоб отримати лише папірець – направлення.



Я б могла його отримати і в Коцюбинському, на першому етапі. Але мала пройти ці 7 кіл пекла, аби здобути один папірець. Це далеко не лікування і не відновлення зону.

І для того, щоб довезти дитину до Ірпеня треба або чекати електричку (розклад дуже незручний) або їхати в Київ, щоб сісти на маршрутку до Ірпеня. Не всім щастить мати машину.

Ті, хто залишають 30 000 населення в підпорядкуванні Ірпеня – соціальні злочинці. Зараз в облраді нам в один голос всі співають, що нас всіх приєднають в один регіон і їм фіолетово, що від цього страждають діти.

Приєднати анклав до столиці – це цілком логічно. Це світова практика. Про це говорять експерти. Але набагато цікавіше проявляти свої амбіції про те, що має бути так, як сказали дорослі дяді в облраді, а не так, як зручно простим мешканцям, які у своєму щоденному житті пов'язані на 90% з Києвом і лише на 10% з Ірпенем. Та й ці 10 % можна мінімалізувати.

Коли ти приходиш в так званий ЦНАП в Коцюбинському (недопародія на ЦНАП), який нашвидкоруч робили перед виборами, то Вас слухають, консультуються з Ірпенем і... відправляють в найближчий ЦНАП столиці.

Коли мені треба було оформити декретні я на 8 місяці їхала в Ірпінь, а звідти мене направили в Бородянку... Тобто мами на останньому строці вагітності мали сідати на маршрутку і газувати з Коцюбинського в Київ, з Києва в Ірпінь, з Ірпеня в Бородянку, з Бородянки в Ірпінь, з Ірпеня в Київ і далі з Києва в Коцюбинське.

Коли я викликала швидку своїй 6-місячній дитині 2012 року, то нас з температурою під 40 везли через Київ до Ірпеня... Водій швидкої, коли я просила везти грудну дитину до столичної лікарні, яка ближче, мені казав, що є така річ як адмінпідпорядкування і я маю це прийняти.

А я не хочу це приймати. І разом зі мною не хоче цей маразм приймати ще 61% мешеканців селища Коцюбинське, які взяли участь в громадських слуханнях та висловилися за приєднання до Києва. Київрада підтримала нашу ініціативу і звернулася до парламенту.

І ніякі перевороти влади в Коцюбинському цю позицію не змінять.



В анклав доцільно запустити комунальний транспорт з столиці і люди будуть заощаджувати на проїзді. Нема мам, які зранку радо везуть в ірпіські садки чи школи на навчання дітей. Нам легше піти в ЦНАП Святошинського району, аніж їхати в Ірпінь, до якого навіть нема прямих маршруток з селища. Ірпінь пробував їх запустити, але ці маршрутки не користувалися попитом.

Годі знущатися з десятків тисяч людей. Ми не піддослідні кролики. Коли нам треба довести неефективність підпорядкуванню Ірпеню – ми будмо дзвонити не лише 65 разів в реєстратуру, щоб записатися до окуліста. Ми будемо дзвонити кожному, хто блокує цей процес.

І якщо хтось хоче відчути, як гарно і логічно бути під Ірпенем – хай проживе хоча б один день з життя мами, які треба боротися в таких умовах за здоров'я своєї дитини.

Не всі мами можуть собі дозволити страхову медицину. Не всі мами можуть кинути роботу і їхати в місто, яке в інший бік від роботи, щоб пройти лікаря.

Так, можна підписати декларацію зі столичним лікарем і не буде проблем... Але тоді це буде хрест на залишках медицини в селищі і ми не будемо взагалі тут мати медиків. Стаціонар, який був таким потрібний на 30 000 населення – закрили в березні цього року.

Тому всі люди, які мислять раціонально і логічно в інтересах громади, а не інтересами власних амбіцій знають: єдиний варіант приєднати селище до Києва.

І для тих, хто геть не в курсі, ми виграли в суді і приєднання до Ірпеня скасоване. Рішення остаточне і оскарженню не підлягає.

Як і чому навчає Бужанський студентів Військового інституту Університету імені Тараса Шевченка?

У Військовому інституті Університету імені Тараса Шевченка відбувся захід. Запросили народного депутата ватника Максима Бужанського. Пост про це був спершу на Facebook-сторінці вишу, а потім зник...

Кравець – адвокат не України. Коли ним займеться СБУ?

"Не так страшні нам московські воші, як українські гниди". Це слова Симона Петлюри. Саме тому, аби швидше виграти війну, треба робити все можливе, щоб українські гниди заподіяли державі якомога менше шкоди...

Адвоката Медведчука Київрада може включити в регламентну комісію

Сьогодні, 30 травня, буде сесія Київради. За день до цього з'явився проєкт рішення, яким пропонують розподілити деяких депутатів по Комісіях...

Чи треба відновлювати Мінрегіон і що ''здобуло'' Мінінфраструктури?

В уряді у нас так буває, що ми якісь міністерства бездумно об'єднуємо, далі усвідомлюємо, що щось пішло не так і їх... героїчно роз'єднуємо. У ЗМІ вже написали про те, що Олександра Кубракова можуть зняти з посади віцепрем'єра і розділити Мінінфраструктури знову на два міністерства...

Інститут громадянського суспільства заявив про тиску з боку Мінвідновлення. Що відбувається?

Є в нас досить дивне міністерство. На його сайті стоїть логотип – Мінвідновлення, насправді його офіційна скорочена назва – Мінінфраструктури...

Що знову задумали нардеп Горобець і дерибанники Біличанського лісу?

Верховний Суд вже виніс рішення у справі щодо Біличанського лісу. І там прописано чорним по білому, що Коцюбинське – це анклав. Біличанський ліс – територія міста Києва...