07:14 18.09.2020

У Львові відкрили тренінговий центр рятувальних робіт

2 хв читати
У Львові відкрили тренінговий центр рятувальних робіт

У четвер у Львові на честь Дня рятувальника відкрили тренінговий центр рятувальних робіт, повідомила прес-служба Держслужби з НС.

"Сьогодні, 17 вересня, в День рятівника на базі Львівського державного університету безпеки життєдіяльності відкрився тренінговий центр рятувальних робіт", - йдеться в повідомленні.

Перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий заявив, що створенню Центру передувала статистика аварій на дорогах, яка свідчить, що щорічно на дорогах України виникає близько 100 тис. авто-транспортних пригод, з яких 25 тис. з постраждалими. На дорогах гине близько трьох тисяч людей щорічно і ще близько 30 тис. отримують травми різної складності.

"Першими, хто прибуває на місце події - рятувальники. Відповідно, від їх навичок буде залежати життя і здоров'я потерпілих. Створений Центр дозволяє підготувати майбутніх працівників ДСНС у різних непередбачених ситуаціях і набути професійних навичок", - сказав Яровий.

Зі свого боку, глава ДСНС Микола Чечоткін зазначив, що Центр займає площу 300 квадратних метрів.

"Центр складається з двох частин. Одна присвячена ситуації на дорогах: деблокування потерпілих при ДТП, надання домедичної допомоги. Інша призначена для роботи верхолазів, порятунку людей на висотах", - сказав Чечоткін.

Проректор університету Дмитро Чалий зазначив, що вже рік в університеті працює сучасна лабораторія систем протипожежного захисту, в якій відображені всі існуючі системи протипожежного захисту.

"Тут ми маємо і системи виявлення пожежі, оповіщення, також макет висотної будівлі, де відображені всі елементи, які забезпечують пожежну систему багатоповерхових будинків. Щоб наші курсанти після випуску були готові до всіх ситуацій", - наголосив Чалий.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Генштаб ЗСУ: Активність російських військ зросла на сіверському, краматорському та курахівському напрямках

Столтенберг: Україна все ще може перемогти, якщо підтримка союзників надійно триватиме

Першу партію артснарядів у рамках "чеської ініціативи" буде поставлено Україні найближчими днями - прем'єр

У росіян проблеми з логістикою на харківському напрямку, більшу частину Вовчанська контролюють українські Сили оборони - ОСУВ "Хортиця"

Генштаб ЗСУ: Найгарячіша зона на карті бойових дій на середину дня - район села Новоолександрівка Донецької області

Київ надасть фінансово-кредитну підтримку малому і середньому бізнесу, зокрема, у сфері виробництва літальних апаратів - міськрада

Донори підтвердили постачання Харкову більшої частини необхідних газопоршневих установок і модульних котелень

Кабмін схвалив угоду зі США про $7,85 млрд бюджетної підтримки

Окупанти обстріляли Червону Поляну на Харківщині, постраждали троє мирних жителів

Заступниця керівника ОП обговорила із заступником міністра фінансів США посилення санкцій проти РФ і реформи

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА