День фінансів, 28 квітня: старт посиленого фінмоніторингу, нові суми в терміналах Привату, штрафи за ПДР у смартфоні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 28 квітня: старт посиленого фінмоніторингу, нові суми в терміналах Привату, штрафи за ПДР у смартфоні

2392
Вівторок, 28 квітня, став знаковим днем для банківських клієнтів, ринку землі і водіїв:
Новий порядок фінмоніторингу. Новий закон про фінансовий моніторинг набув чинності сьогодні, 28 квітня, і змінює порядок ідентифікації при проведенні фінансових операцій. Серед іншого, наприклад, збільшення граничного порогу операцій для обов’язкового фінмоніторингу.
День фінансів, 28 квітня: старт посиленого фінмоніторингу, нові суми в терміналах Привату, штрафи за ПДР у смартфоні
Але перший заступник голови НБУ Катерина Рожкова поспішила всіх нас заспокоїти і повідомити: для 95% банківських клієнтів ці зміни не ускладнять життя, а скоріше спростять.
Сьогодні ж бізнес висловив і свої побоювання щодо закону про Фінмоніторинг. Представників бізнесу насторожує обов’язок юросіб щорічно підтверджувати інформацію про своїх кінцевих бенефіціарних власників. Також недоліком бізнес називає надання права на “заморожування” активів і зупинку сумнівних операцій. Не визначено, що таким правом можна скористатися, тільки маючи підтверджені факти, а не здогадки, зазначила виконавчий директор Спілки українських підприємців Катерина Глазкова.
Поповнення терміналів Приватбанку. У зв’язку з новим порядком фінмоніторингу максимальна сума поповнення банківських карток (крім кредитних) через термінали самообслуговування без ідентифікації клієнта з 28 квітня знижується з 15 тис. грн на день до 5 тис. грн. Обмеження для неідентифікованих клієнтів в 5 тис. грн також будуть поширюватися на відправку грошових переказів і внесення коштів на депозит, при цьому для здійснення комунальних і податкових платежів, а також для погашення кредитів ідентифікація не потрібна.
Ринок землі і підпис Зеленського. Президент України Володимир Зеленський підписав законопроект № 2178-10 про ринок землі. Як запевняє Офіс президента, Закон дозволить забезпечити реалізацію конституційних прав громадян на вільне розпорядження своєю власністю і створити прозорі умови для придбання у власність земельних ділянок сільськогосподарського призначення громадянами України.
План першого етапу послаблення обмежень у столиці. Мер Віталій Кличко оприлюднив план першого етапу послаблення обмежувальних заходів у столиці. Перший етап послаблень збираються розпочати з 12 травня, якщо не буде різкого збільшення кількості хворих. Наприклад, на першому етапі в Києві дозволять роботу непродовольчих магазинів загальною площею до 300 квадратних метрів. З вимогою присутності не більше ніж 1 відвідувача на 10 квадратних метрів площі приміщення.
Штрафи в смартфоні. МВС і Штрафи UA запустили додаток, за допомогою якого водії за номером водійського посвідчення, ІПН або за серією і номером штрафу можуть провести перевірку і заплатити за порушення правил дорожнього руху.
“Мінімалка” в $2,34. Йдеться не про Україну. Такі невтішні цифри з Венесуели. І це ще з урахуванням збільшення розміру мінімальної зарплати з травня. Поки ж мінімальна зарплата в країні становить 250 тисяч боліварів або $1,46. Крім зарплат, венесуельцям належить видача талонів на товари першої необхідності на суму в ще 400 тисяч боліварів. Таким чином, сукупний мінімальний дохід в Боліваріанській Республіці становитиме майже $4,7. У нас, слава Богу, поки що не так все погано.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас