12:41 16.02.2021

Вакцину Oxford/AstraZeneca проти COVID-19 подали на реєстрацію в Україні

2 хв читати
Вакцину Oxford/AstraZeneca проти COVID-19 подали на реєстрацію в Україні

Вакцину Oxford/AstraZeneca проти COVID-19 подали на реєстрацію в Україні під зобов'язання для екстреного медичного застосування.

Як повідомляється на сайті Центру громадського здоров'я (ЦГЗ), заявка на реєстрацію подана до Державного експертного центру (ДЕЦ) Міністерства охорони здоров'я у понеділок, 15 лютого.

Як уточнили агентству "Інтерфакс-Україна" у Міністерстві охорони здоров'я, на реєстрацію подана вакцина, яка закуплена міністерством за кошти держбюджету.

Того самого дня ВООЗ схвалила вакцину AstraZeneca для екстреного застосування і дала "зелене світло" на використання цієї вакцини в усьому світі в рамках ініціативи COVAX. Попередньо вакцина від Oxford/AstraZeneca отримала дозвіл на екстрене застосування у Великій Британії, Європейському Союзі та Індії.

Вакцина буде закуплена за державні кошти безпосередньо у виробників. Очікується, що щонайменше 500 тис. доз вакцини AstraZeneca прибудуть до України у лютому 2021 року.

Як повідомлялося, Україна отримала інформацію від COVAX про постачання вакцин від виробника Oxford/AstraZeneca у кількості 2,2-3,7 млн доз у першому-другому кварталі 2021 року.

Крім того, Україна підписала контакти на постачання їй 12 млн доз вакцини від COVID-19, розроблених за участю компаній AstraZeneca (Велика Британія-Швеція) і NovaVax (США), які виробляються на потужностях компанії Serum Institute (Індія).

Вакцина AstraZeneca - це векторна вакцина, яку розробили Оксфордський університет і британсько-шведська компанія AstraZeneca. Для повної імунізації потрібні дві дози вакцини з інтервалом у 28 днів. Може зберігатися до шести місяців при температурі від +2°C до +8°C.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Фармак" зазнає дефіциту кадрів через мобілізацію працівників-чоловіків

Медмережа "Добробут" відкрила дві власні діагностичні лабораторії

Проєкт постанови уряду про діяльність онлайн-сервісів цінових агрегаторів медикаментів буде доопрацьовано

Superhumans Center отримав EUR4,7 млн від МЗС Нідерландів для відкриття реабілітаційних центрів в Україні

До сфери управління МОЗ перейшли вже 16 обласних бюро судмедекспертизи

ТЧХУ надає послуги з ментальної та фізичної реабілітації

Компанія "Байєр" призначила нового керівника фармацевтичного підрозділу в Україні

Медгрупа ADONIS запустила програми реабілітації для демобілізованих співробітників компаній

Делегацію України на 77-му сесію Всесвітньої асамблеї охорони здоров'я очолив міністр Ляшко

Кабмін дозволив використання канабісу в навчальних цілях, науково-технічній діяльності, виробництві ліків для застосування в медпрактиці

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА