15:08 22.06.2019

На суді в Італії у справі українського нацгвардійця Марківа з 6-годинною промовою виступив адвокат, вирок очікується 12 липня

2 хв читати

Адвокат військовослужбовця Національної гвардії України Віталія Марківа, якого звинувачують у смерті італійського фотокореспондента Андреа Роккеллі в 2014 році, Раффаеле Делла Валле виступив на суді м. Павія (Італія) з підсумковою промовою, яка тривала шість годин. За словами захисника, звинувачення намагається призначити винного, а не знайти справжнього злочинця.

Як повідомляється на сайті МВС України (за матеріалами "Радіо Свобода"), Делла Валле зазначив, що прокуратура Павії і родичі загиблого фотографа намагаються призначити винного, а не знайти справжнього винуватця загибелі Роккеллі 5 років тому.

Захисник також зосередився на детальному аналізі інформації від трьох ключових свідків, за даними яких прокурор Андреа Дзанончеллі реконструював факти і створив обвинувальну базу. Йдеться про постраждалого тоді французького фоторепортера Вільяма Ругелона, журналістку Corriere della sera Іларію Морані і фотографа Марчелло Фаучі.

Адвокат українця до дрібниць проаналізував виступи та поведінку цих свідків, особливо французького постраждалого. Делла Валле зауважив, що свідчення Ругелона, надані французьким слідчим у жовтні 2014 року, відрізняються від його свідчень італійцям у листопаді 2018 року.

Крім того, адвокат заперечує фізичну присутність українських військових біля місця загибелі Роккеллі і його російського партнера Андрія Миронова і зазначає, що стріляли "знизу від сепаратистів", а не з гори Карачун з відстані майже 2 км, хоча прокуратура відкидає версію загибелі Роккеллі внаслідок мінометного вогню з боку бойовиків.

5 липня відбудеться передостаннє, сімнадцяте засідання суду, коли адвокат захисту Донателла Рапетті зосередиться на ролі українського війська в травні 2014 року в Слов'янську Донецької області. Планується, що суд оголосить рішення 12 липня, інформує МВС.

Як повідомлялося, український військовослужбовець Марків був затриманий в Італії 30 червня 2017 року за підозрою у вбивстві італійського фотожурналіста Роккеллі поблизу Слов'янська (Донецька обл.) 24 травня 2014 року.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков неодноразово заявляв про безпідставність звинувачень Марківа: "Марківа безпідставно звинувачують у вбивстві Роккеллі, який незаконно прибув в ОРДЛО і був убитий сепаратистами".

Прокуратура Павії просить засудити Марківа до 17 років ув'язнення за сприяння в умисному вбивстві Роккеллі. Згідно з аргументами сторони звинувачення, старший сержант Нацгвардії України Марків не скоював злочину вбивства, але інформував керівництво НГУ про рух цивільних осіб біля фабрики Zeus Ceramica, а ті, у свою чергу, контактували з військовими Збройних сил України, які, за твердженням прокуратури, з мінометів відкрили вогонь по групі іноземних журналістів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В ОДЕСІ ЧУТИ ВИБУХ - МЕР

Від початку доби на фронті відбулося 29 бойових зіткнень, на Покровському напрямку ситуація напружена - Генштаб ЗСУ

У Дніпропетровській області знищено 1 ворожий БпЛА - ВК "Восток"

Ми запросили на Саміт миру і Ізраїль, і Палестину - Зеленський

Унаслідок обстрілів на Донеччині загинула 1 людина, поранено 6 - голова ОВА

На Харківщині внаслідок ворожих обстрілів постраждали 2 мирні мешканки - Синєгубов

Сили оборони не дають просунутися окупантам на півночі Харківської області, проте РФ може почати наступ на Золочівському напрямку

На Харківщині лісовими пожежами охоплено понад 3,9 тис. га - ДСНС

У Миколаївській області рятувальники ліквідували пожежу площею 1500 кв. м, що виникла внаслідок падіння уламків БпЛА - ДСНС

США підтвердили свою участь у Саміті миру на високому рівні, але поки що немає конкретного підтвердження про участь Байдена - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА