21:02 20.04.2020

Деякі країни переходять до пом'якшення введених через коронавірус заходів

4 хв читати
Деякі країни переходять до пом'якшення введених через коронавірус заходів

У низці країн поступово починають послаблювати обмеження, введені через поширення інфекційного захворювання COVID-19 на тлі стабілізації ситуації з коронавірусом.

Так, в Ірані з понеділка починають відкривати міжміські автомагістралі, також у рамках ослаблення введеного через коронавірус COVID-19 режиму суворої ізоляції відновили роботу і великі торговельні центри.

Повідомляється, що відкрилися як торговельні центри класу люкс, так і ринки, зокрема головний базар столиці - тегеранський Великий базар. Однак магазини працюватимуть тільки до 18:00 (16:30 за Києвом).

За останню добу в Ірані зафіксували 91 випадок смерті пацієнтів через коронавірус. Окрім того, діагностовано 1294 нових випадків зараження. Таким чином, з початку епідемії в країні виявлено 83505 заражень, 5209 людей померли. Тим часом, 59273 хворих видужали.

Раніше в квітні влада країни зазначає поступове зниження нових випадків захворювання коронавірусом.

У низці регіонів ФРН у понеділок також відкрилися магазини площею до 800 кв. м., в Берліні таке рішення поки не прийнято.

У Берліні, який є столицею і окремою федеральною землею, поки відкриті тільки продуктові магазини, магазини госптоварів і деяких послуг, наприклад, точки з ремонту мобільних телефонів. У вівторок земельний сенат ухвалить остаточне рішення, як очікується, магазини відкриються в середу або в четвер.

Станом на 20 квітня в Німеччині у 141 тис. 672 людини зафіксований коронавірус, 4404 померли.

У Норвегії з понеділка відновлюють роботу дитячі сади, про це повідомляла раніше прем'єр-міністр Норвегії Ерна Сульберг. Крім того, норвежцям дозволять виїжджати в заміські котеджі.

Ще через тиждень до школи повернуться учні початкової школи, а також студенти низки університетів і коледжів. Також можуть відновити роботу перукарні та інші підприємства сфери послуг, якщо в них будуть дотримуватися заходів з боротьби з поширенням вірусу.

Всього з початку пандемії коронавірусу в Норвегії діагностовано 7103 випадків зараження, 165 осіб з COVID-19 померли.

З наступного тижня поетапно знімати обмеження загальнонаціонального карантину почнуть і в Новій Зеландії.

Як повідомив уряд країни, перший етап розпочнеться 27 квітня о 23:59 за місцевим часом, його тривалість складе два тижні. Відновлять роботу деякі підприємства і школи, відбудеться пом'якшення обмежень на внутрішні переміщення. Крім того, будуть дозволені збори до 10 осіб для таких заходів, як весілля і похорон. За цей час приблизно 500 тис. жителів повернуться до роботи в разі, якщо вони зможуть дотримуватися соціального дистанціювання.

За добу в Новій Зеландії виявили всього дев'ять нових інфікованих. Таким чином, станом на 20 квітня в країні діагностовано 1440 випадків зараження, 12 інфікованих померли.

В Іспанії, одній з найбільш епідеміологічно несприятливих країн світу, кількість летальних випадків внаслідок зараження COVID-19 за добу знизилася до менш 400.

Згідно з даними міністерства охорони здоров'я країни за останню добу померли 399 пацієнтів з коронавірусом, у той час як протягом минулого тижня цей показник перебував на рівні 520-585.

Уже третій день знижується і кількість виявлених нових випадків зараження, за останню добу діагноз поставлений 4216 пацієнтам.

Всього з моменту появи в Іспанії коронавірус забрав життя понад 20,8 тис. жителів країни. Заразилися понад 200 тис., із них понад 80 тис. одужали.

Іспанія займає другий рядок після США в списку з найбільшою кількістю виявлених заражень і третю сходинку - за кількістю летальних випадків.

У Гонконгу вперше з початку березня за добу не виявлено нових випадків зараження коронавірусом COVID-19.

За даними видання The Guardian, раніше в Гонконзі не виявлялося нових випадків зараження 5 березня.

Станом на 20 квітня, в Гонконзі діагностовано 1026 випадків зараження, при цьому чотири людини з коронавірусом померли.

У міру того, як ситуація в деяких країнах налагоджується, в США відбулися протести, учасники яких закликали до скасування введених через пандемію обмежень.

Так, в штаті Кентуккі після таких протестів зазначається збільшення щодобового приросту випадків зараження коронавірусом.

Як повідомив напередодні губернатор Кентуккі Енді Бешер, у штаті виявили 273 нових випадків зараження COVID-19, що є найвищим добовим показником у штаті з початку пандемії.

"У нас в Кентуккі є такі люди, які говорять, що нам треба негайно відкрити Кентуккі. Народ, це може вбити людей. Це безсумнівно вбило б людей", - цитують американські ЗМІ слова Бешера.

Всього в штаті діагностовано 2960 заражень, зафіксовано 148 смертей пацієнтів з вірусом. 1122 хворих видужали.

США як і раніше лідирують за кількістю випадків зараження COVID-19 - в країні виявлено 764 265 заражених, 40565 пацієнтів з коронавірусом померли. Тим часом, 71012 хворих видужали.

Заворушення спостерігаються на вулицях Парижа. На тлі режиму ізоляції, введеного 17 березня, відбулися зіткнення між жителями комуни Вільнев-ла-Гарен і співробітниками поліції.

Як повідомляє газета The Washington Post, ізоляція виявилася особливо важкою для населення районів, подібних Вільнев-ла-Гарен і оточуючих великі міста Франції, включно з Парижем. Раніше з низки таких районів уже надходила інформація про заворушення. Також критики влади стверджують, що поліція більш суворо стежить за дотриманням ізоляції у цих комунах, а не в центрі Парижа.

Згідно з даними статистичного сайту Worldometer, в світі з початку пандемії COVID-19 станом на 20 квітня діагностовано 2 425 437 заражень коронавірусною інфекцією, з них 166 058 заражених померли. Тим часом, 636378 хворих видужали.

Нині хворіють 1623001 людина, 54318 із них у критичному стані.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок ворожих атак за добу постраждали понад 60 цивільних осіб, серед них щонайменше дев’ятеро дітей - Клименко

Російська армія за добу 23 рази обстріляла прикордонні райони Чернігівської та Сумської областей

Усіх постраждалих у результаті ранкового ракетного удару по Балаклії госпіталізовано у стані середньої тяжкості

Убито двох і поранено вісьмох людей унаслідок російської атаки Донецької області - поліція

У Хмельницькій області вночі збито один безпілотник типу "Shahed"

У результаті ворожого обстрілу в Запоріжжі пошкоджено 20 будинків і заклади соцсфери

Влучень ворожих снарядів у Полтавській області немає

ВМС України знищили два ворожі "шахеди"

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область, поранено п'ятьох осіб

ППО збила дев’ять ракет і десять шахедів у Дніпропетровській області, поранено чотирьох людей, серед них семирічна дівчинка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА