11:26 28.12.2018

У Вінницькій та Хмельницькій областях ще чотири парафії приєдналися до ПЦУ

2 хв читати
У Вінницькій та Хмельницькій областях ще чотири парафії приєдналися до ПЦУ

 Дві парафії у Вінницькому районі Вінницької області прийняли рішення про перехід з юрисдикції Української православної церкви (Московського патріархату) під юрисдикцію об'єднаної Православної церкви в Україні, повідомляється на офіційному сайті Вінницької єпархії ПЦУ.

"24 грудня парафія храму Чуда Архистратига Божого Михаїла в Хонех смт Вороновиця Вінницького району оголосила про свій перехід з юрисдикції УПЦ (МП) у Православну церкву України. Рішення було прийнято після обговорення на загальних зборах релігійної громади", - йдеться в повідомленні прес-служби Вінницької єпархії ПЦУ.

"Кілька гостей з сусіднього приходу, який залишився в Московському патріархаті, намагалися агресивно агітувати проти Української церкви, і в кінцевому підсумку, всі їхні спроби не мали успіху. За помісну Православну церкву України, яка є канонічною, незалежної у своєму управлінні та рівноправною серед 15-ти автокефальних православних церков світу, проголосували 60 парафіян разом зі своїм настоятелем, протоієреєм Володимиром Мельниковичем", - розповіли в єпархії.

Згідно з повідомленням, "одностайно підтримали пропозицію приєднатися до Православної церкви України і в іншій парафії о. Володимира - в с. Іванівка Вінницького району".

Крім того, в п'ятницю з'явилася інформація про перехід під юрисдикцію ПЦУ парафій в с.Блажіївка Козятинського району Вінницької області. "Парафіяни Свято-Покровського храму с.Блажіївка Козятинського району разом із настоятелем, протоієреєм Олегом Соцем, одностайно прийняли рішення залишити юрисдикцію УПЦ МП і приєднатися до Православної церкви України".

Про перехід одного з приходів у м. Хмельницький під юрисдикцію ПЦУ повідомив митрополит Хмельницький і Кам'янець-Подільський Антоній (Махота).

"У нас знову велика радість приймати братів і сестер з РПЦУ до Хмельницької єпархії ПЦ України. М.Хмельницький, наст. прот. Юрій Тимощук, прихід на честь ікони Божої Матері "Неопалима Купина", - написав митрополит Антоній на своїй сторінці в соцмережі Facebook у п'ятницю.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

САП і НАБУ повідомили ексголові «Полтавапаливо» про підозру в завданні майже 13 млн грн збитків

РФ атакує південні та центральні області України кількома групами ударних БпЛА

Кількість бойових зіткнень зросла до 102, найскладніша ситуація залишається на Куп'янському та Покровському напрямках - Генштаб

Війська РФ від початку доби використали 69 УАБів і понад 360 дронів-камікадзе для ударів по Україні - Генштаб

Окупанти атакують уздовж майже всієї лінії фронту, від початку доби було 82 ворожі штурми - Генштаб

За ексзаступника керівника Офісу президента Смирнова внесли заставу в десять млн грн

Гетманцев анонсує цілодобові пости і відеоспостереження на тютюнових фабриках

Міністри оборони України та США обговорили поточну ситуацію на полі бою та відновлення бойових бригад

Богомолець: Мартиненко робив усе, щоб Україна ставала кращою

Польща не накладала обмежень на використання Україною польської зброї, українці можуть воювати, як хочуть

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА