08:45 09.01.2019

Конгресмени США просять Мінфін відкласти зняття санкцій з компаній Дерипаски

2 хв читати
Конгресмени США просять Мінфін відкласти зняття санкцій з компаній Дерипаски

Група демократів, які очолюють сім комітетів Палати представників США, звернулася з листом до Мінфіну США з проханням відкласти рішення про пом'якшення санкцій щодо компаній Олега Дерипаски En +, "Русал" і "Євросибенерго".

"Ми просимо, щоб ви були доступні для зустрічі з усіма зацікавленими членами у відповідній обстановці для повного обговорення всіх аспектів угоди, припинення санкцій і впливу цих рішень на зусилля США щодо припинення згубної діяльності Росії, спрямованої на нашу країну", - випливає з листа конгресменів міністру фінансів США Стівену Мнучіну.

Згідно з документом, законодавці не отримали достатньо часу, щоб вивчити питання, наскільки виправдане зняття санкцій з компаній О.Дерипаски.

"Повідомлення Конгресу було доставлено безпосередньо перед відходом на тривалу перерву в роботі, протягом якої стався "шатдаун" уряду, що ускладнює завершення нашого розгляду цього питання протягом 30-денного періоду, передбаченого CAATSA (закон "Про протидію противникам Америки через санкції"- ІФ)", - йдеться в листі конгресменів.

Автори листа відзначили, що чекають відповідь Мінфіну до кінця робочого дня в п'ятницю 11 січня.

Під документом підписалися Річард Ніл, глава комітету з шляхів і засобів, Максін Вотерс, глава комітету з фінансових послуг, Еліот Енджел, глава комітету з міжнародних справ, Адам Шиф, глава комітету з розвідки, Елайджа Камінгс, глава комітету з нагляду і реформи, Джерольд Надлер, глава юридичного комітету, а також голова комітету національної безпеки Бенні Томпсон.

19 грудня Мінфін США повідомив, що має намір через 30 днів виключити зі списку санкцій En +, "Русал" і "Євросибенерго", підконтрольні О.Дерипасці, оскільки бізнесмен скоротить свою частку в них. Сам бізнесмен при цьому залишиться в списку, а його активи, в яких йому належить 50% і більше, залишаться заблокованими.

Мінфін США 6 квітня оголосив про введення санкцій відносно низки російських бізнесменів, компаній і урядових службовців. У SDN list, зокрема, потрапили О.Дерипаска, Віктор Вексельберг і Сулейман Керімов. В "чорний список" були включені дві публічні компанії - "Русал" і En + Group, основним власником яких є О.Дерипаска.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

Структури ЄС прагнуть розпочати 25 червня переговори про вступ України до союзу - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА