13:30 30.06.2019

Українські військові не причетні до обстрілу будинків у Пікузах на Донбасі

2 хв читати
Українські військові не причетні до обстрілу будинків у Пікузах на Донбасі

У штабі Операції об'єднаних сил відкидають чергову спробу звинуватити українських військових в обстрілі населеного пункту на Донбасі.

"У щоденному звіті СММ ОБСЄ оприлюднено інформацію про факт обстрілу будинків у Пікузах на непідконтрольній уряду України території. 26 червня спостерігачі прибули на місце події, де у дворі Будинку культури зафіксували чотири величезні воронки. Крім того, осколками було посічено стіну цієї двоповерхової будівлі. На думку представників місії, воронки утворилися в результаті розриву мінометних мін 82 мм калібру, нібито випущених із західного напрямку", - повідомляє штаб ООС на своїй сторінці у Facebook.

"Водночас, на вулиці Ахматової, 37, у дворі, співробітники патруля виявили детонатор і хвостовик реактивної гранати. Від ударної хвилі в нежилому будинку було пошкоджено вікна і віконниці. За словами місцевих жителів, обстріл стався вранці 26 червня", - йдеться в повідомленні.

"На підставі даних української сторони СЦКК, вогнева активність підрозділів ЗС України та збройних формувань РФ у районі населеного пункту Пікузи вказує на те, що 26 червня противник двічі відкривав вогонь, а саме о 17:40 і 18:25. Українські підрозділи вогню у відповідь не відкривали... З огляду на зазначені тимчасові показники, причетність українських армійців до цього інциденту не підтверджується", - заявили в ООС.

"Провокаційні обстріли з боку збройних формувань Російської Федерації спрямовані лише на дискредитацію підрозділів об'єднаних сил в очах мирного населення", - наголошується в повідомленні ООС.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА