10:52 23.07.2019

Суд обрав запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання екс-главі однієї з ОДА, підозрюваному в недекларування майна

2 хв читати
Суд обрав запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання екс-главі однієї з ОДА, підозрюваному в недекларування майна

Слідчий суддя Солом'янського районного суду Києва обрав 19 липня запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання колишньому керівнику однієї з обласних державних адміністрацій, якого підозрюють у внесенні недостовірних відомостей до електронної декларації, повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

"При застосуванні запобіжного заходу слідчий суддя частково задовольнив клопотання сторони обвинувачення, визначивши підозрюваному процесуальні обов’язки, передбачені ст.194 КПК України, зокрема: прибувати до детектива, прокурора, суду за кожною вимогою, не відлучатися з міста Києва без дозволу детектива, прокурора або суду, повідомляти детектива, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та/або роботи, утримуватися від спілкування, що стосується обставин даного кримінального провадження з деякими свідками", - йдеться в оприлюдненому у вівторок повідомленні.

У САП нагадали, що чиновник у деклараціях за 2016 і 2017 роки не зазначив майно, а саме: об'єкти нерухомості, зокрема земельну ділянку, автомобілі, а також доходи і корпоративні права, на загальну суму майже 35 млн грн і 8 млн грн відповідно . Крім того, з'ясувалося, що в 2015 році службовець усупереч законодавству взагалі не подав декларацію.

Розслідування фактів недекларування стану детективи НАБУ розпочали під час каденції чиновника в січні 2017 року. Нацбюро не називає імені підозрюваного, однак 9 липня колишній голова Запорізької обладміністрації Костянтин Бриль написав на своїй сторінці у соцмережі Facebook, що дізнався зі ЗМІ про узгодження НАБУ і САП повідомлення про підозру щодо нього.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА