08:29 01.02.2019

Трамп заявив, що сподівається на торговельну угоду з Китаєм до 1 березня

2 хв читати
Трамп заявив, що сподівається на торговельну угоду з Китаєм до 1 березня

За підсумками проведених у Вашингтоні 30-31 січня торгових переговорів між делегаціями США і Китаю президент Сполучених Штатів Дональд Трамп заявив, що сподівається на те, що угода буде досягнута до 1 березня.

"Китайський представник (на переговорах, віце-прем'єр Держради КНР Лю Хе - ІФ) і я прагнемо до повномасштабної угоди, яка не залишить на столі переговорів нічого невирішеного", - написав Д.Трамп на своїй сторінці в Twitter.

Як повідомлялося, президент, який декларував певний прогрес на переговорах, зазначив, що угода має бути укладена між ним і головою КНР Сі Цзіньпіном.

"Фінальної угоди не буде до того, як мій друг президент Сі і я зустрінемося в найближчому майбутньому, щоб домовиться з давніх і найбільш складних аспектів", - написав він на своїй сторінці в Twitter.

Журналістам президент США сказав: "Є моменти, за якими ми не домовилися, але ми домовимося. Думаю, на зустрічі з Сі ми домовимося з усіх питань".

Білий дім в поширеній за підсумками переговорів заяві, проте, зазначив, що якщо угоди не буде досягнуто до 1 березня, то з 2 березня США, як і планувалося, ведуть 25% мита на китайські товари вартістю $ 200 млрд. Наразі мито становить 10%.

"Хоча на переговорах був досягнутий прогрес, належить зробити ще багато роботи. Президент Трамп підтвердив, що розрахований на 90 днів процес (переговорів щодо угоди - ІФ) відповідно до домовленостей в Буенос-Айресі залишається крайнім терміном. Якщо угода не буде досягнута до 1 березня, то США підвищать ввізні мита на китайські товари", - йдеться в заяві.

Домовленість про тримісячну відстрочку введення США 25% мита була досягнута на зустрічі Д. Трампа і Сі Цзіньпіна на полях аргентинського саміту G20.

Як повідомляють ЗМІ з посиланнями на джерела в Білому домі, Китай запропонував провести зустріч лідерів двох країн в китайській острівній провінції Хайнань після зустрічі Д. Трампа з лідером КНДР Кім Чен Ином наприкінці лютого. Трамп розглядає можливість запросити китайського керівника в свою резиденцію у Флориді.

Торговий представник США Роберт Лайтхайзер заявив журналістам: "Якщо мої оцінки вірні, ми досягли прогресу".

Він зазначив, що переговори були "дуже інтенсивними, детальними і специфічними", і додав, що "в разі виходу на угоду належить виконати чимало роботи".

Він підтвердив, що 1 березня залишається крайнім терміном для досягнення угоди, однак сказав, що остаточне рішення щодо підвищення мита на товари з Китаю буде прийнято Д.Трампом.

"Він прийме рішення, коли ми дістанемося цього терміну", - заявив Р.Лайтхайзер.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА