Музей у Києві оголосив конкурс на архітектурний дизайн-проект виставки «Український Схід»

Автор: Національний музей історії України у Другій світовій війні | 30 квітня 2019 13:29 |



Національний музей історії України у Другій світовій війні. Меморіальний комплекс 25 квітня 2019 р. оголосив конкурс на Архітектурний дизайн-проект виставки «Український Схід»


Об’єкт: Національний музей історії України у Другій світовій війні. Меморіальний комплекс (вул. Лаврська, 27, м. Київ, 01015) (далі – Музей)

Місце експонування: увідний зал

Візія: Створювати експозиції в умовах, коли подія ще триває, – це велика сміливість і відповідальність. Розповідати про подію, яка не завершилася і болем озивається в серці, не просто. Але ми спробуємо. Спробуємо музейними засобами скласти комплексну, реальну розповідь про воїнів, волонтерів, медиків, журналістів, капеланів, які нині відстоюють територіальну цілісність України. Завдання виставки «Український Схід» полягає у приверненні уваги до теми війни і проблем, породжених нею. Вона слугуватиме майданчиком для дослідження та пояснення перебігу cучасної російсько-української війни. Виставковий простір використовуватиметься для індивідуальної та колективної рефлексії на тему передумов війни, впливу на сучасників та подальших наслідків. Інноваційним складником стане побудова експозитарних площ через вузлові арт-об’єкти–артефакти. Дотримання інтерактивного принципу дасть змогу по-новому представити музейну експозицію з воєнної тематики.

 

Функціональне призначення: тематична виставка.

Площа приміщення: 689,9 м. кв.

Технічне завдання: (Під час проектування експозиції мають враховуватися різні вікові категорії відвідувачів)

  • розробка архітектурно-просторової концепції виставки;
  • робота з фондовими колекціями Замовника спільно з працівниками Музею;
  • розробка художньо-дизайнерського рішення музейної експозиції з урахуванням розміщення експонатів у виставковому просторі (зонування приміщення, стильове рішення, система освітлення, розробка дизайну вітрин тощо);
  • визначення та розробка інтерактивних елементів експозиції;
  • дизайн-рішення розміщення текстових матеріалів;
  • створення 3D-візуалізації експозиції.

 

Кваліфікаційні вимоги до розробника архітектури та дизайну музейної експозиції:

  • досвід роботи з музейними установами, насамперед національними, не менше 3-х років у період з 2016 р., зокрема з розробки архітектури та дизайну музейних експозицій;
  • робота з автентичними музейними предметами та творами мистецтва;
  • створення дизайн-проектів, ескізів та оригінал-макетів (ЗD-візуалізація) приміщень;
  • створення спеціальних тимчасових конструкцій та тематичних декорацій до виставкових проектів, виготовлення та облаштування вітрин у музейних інституціях, а також побудова експозицій.

 

Заявки на участь у конкурсі та документи у друкованій та електронній формах (портфоліо та/або інші документи, які підтверджують успішно зреалізовані проекти; копії реєстраційних документів учасника, копії документів, що підтверджують відповідність учасника кваліфікаційним критеріям, передбаченим ч.2 ст.16 Закону України «Про публічні закупівлі»), а також синопсис проекту, включаючи попередню ЗD-візуалізацію та орієнтовний бюджет (в гривнях з ПДВ) Архітектурного дизайн-проекту виставки «Український Схід» приймаються впродовж 25 календарних днів з дати оголошення конкурсу на сайті Музею за адресою: Національний музей історії України у Другій світовій війні. Меморіальний комплекс (вул. Лаврська, 24, м. Київ, 01015); електронна адреса – info@warmuseum.kiev.ua

У разі подання неповного переліку документів, їх неналежного заповнення чи заповнення з поданням недостовірної інформації, або подання після закінчення встановленого терміну, а також у разі, якщо проект не відповідає тематиці виставки, щодо якої оголошено конкурс, учасник до конкурсу не допускається.

Про дату, час і місце проведення засідання конкурсної комісії допущених до участі у презентації учасників конкурсу буде повідомлено додатково. За результатом оцінювання презентацій проектів комісія складає протокол, в якому визначаються переможці конкурсу. Переможцями конкурсу є проекти, які набрали найбільшу середню оцінку. Протокол Комісії, в якому визначено переможців конкурсу, оформлюється відповідним наказом Музею.

 

Телефон для довідок: (044) 285 88 62, (067) 791 74 23

Схожі публікації

Коментарі (0)

 

Новини

Події

Журнал
«Музейний простір»

Актуальний номер - № 4(14) за 2014 рік

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

Рейтинг

Календар

Травень 2024

Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Квітень | Червень