1 лютого 2019, 19:37

Таємнича профспілка, лист-скарга на Аласанію і до чого тут соратник Медведчука?

Звільнення Зураба Аласанії з НСТУ з огляду на невиразне мовчання членів наглядової ради, здається, провернули за принципом "Рубанути, а далі порішаємо".

Зупинятись довго на перипетіях самого "істо (е) ричного" засідання не буду. Вже є і причини звільнення, озвучені самим Аласанією, та мляві спростування політичних мотивів від глави наглядової ради Тетяни Лебедєвої.

Хотілося б акцентувати на іншому епізоді, який пройшов дещо повз уваги громадськості.

У відповідь на обурення щодо термінового і явно педальованого рішення, на близьких до Банкової ресурсах сплив лист з претензіями до Аласанії, адресований Лебедєвій, від такого собі голови профспілки працівників сфери комп'ютерних та інформаційних технологій Товстенка О.В.



На сторінці чоловіка у ФБ постів останнім часом не дуже багато. Найновіший – про "вагому перемогу в боротьбі з корупцією" в НСТУ і урочистими реляціями по звільненню Аласанії.

До самого посту прикріплений інший лист, який, так розумію, теж стане однією з підстав для рішення. Мовляв, профспілки були стурбовані.

Наскільки з поспіхом і топорністю цю всю історію намагаються виправдати видно з дати самого листа – 29 лютого 2019 року. Прямо, "привіт" з "світлого" неіснуючого майбутнього.



Хоч очолювана ним профспілка входить до громадської ради при Міністерстві інформаційної політики, сам підписант листа до журналістики має доволі сумнівне відношення.

Чоловік з такими ж прізвищем, ініціалами та тією ж датою народження, що й у інформації на ФБ, до 2016 року працював в інспекції з питань захисту прав споживачів у Черкаській області. Але примітний він навіть не цим.

Згідно з відкритими даними, Олександр Товстенко є керівником ГО "Всеукраїнське об'єднання "Мій вибір" та керівником згаданої профспілки працівників комп'ютерних та інформаційних технологій.

Судячи з його ФБ, ГО-шка веде бурхливу діяльність, і навіть у 2017 році підписувала якийсь антикорупційний план з рухом "Справедливість" Валентина Наливайченка.

Але справді цікаво стає, якщо копнути трохи глибше.

У 2015 році Товстенко балотувався на місцевих виборах у Київраду від партії "Право народу".



Влітку 2018 року ця партія фігурувала у розслідуванні журналістів "Схем" "Хто купив телеканал "112 Україна"?".

Як вияснили колеги, на той момент новий генпродюсер телеканалу "112" Артем Марчевський так само як і Товстенко рвався в Київраду за списком "Право народу", очолюваної Віктором Чорним.

За даними "Схем", Чорний – далеко не чужа людина для Віктора Медведчука. Він і заміщає його у Федерації бойового самбо України, і очолює агентство, яке охороняє кума Володимира Путіна від журналістів.

Зв'язок між Товстенком та "Правом народу" соратника Медведчука може не був би таким примітним, якби не той факт, що нападки на Аласанію розпочались якраз після того, як він продовжив контракт на трансляцію в ефірі UA: Перший журналістських проектів "Наші гроші" та "Схеми".

Напередодні появи інформації, що програми можуть "вимкнути" з ефіру суспільного мовника, "Схеми" якраз розповіли про таємні зустрічі Порошенка з Медведчуком.

У президента, звісно ж, все спростовували, але, видно, осад таки лишився.

Франція постачатиме Україні 50 авіабомб AASM щомісяця. І це дуже важливо

Міністр оборони Франції Себастьян Лекорню заявив, що Париж постачатиме Україні по 50 "розумних авіабомб" AASM на місяць. Наряду з виготовленням 78 Caesar для України та чергової партії ракет Scalp це чудова новина для Збройних сил України...

Спорт завжди поза політикою?

Не секрет, що багато диктаторів страх як люблять спорт. Не весь, але окремі види прям із пристрастю. Розбудовують під них інфраструктуру, ухвалюють космічні за бюджетами програми державної підтримки...

"Розірвані мішки" або Ганьба на виборах на 87-му окрузі

Це вже було. Не раз і не два. Можна згадати вибори мера, парламентські вибори-2012 на десятках округів (найбільш показові на 223 в Києві з Левченком і Пилипишиним і вибори на окрузі Засухи на Київщині), вибори на 205-му в Чернігові (Корбан проти Березенка)...

Сліди з Донбасу в Мінську. Затримані вагнерівці і війна на Сході

Сьогодні під Мінськом білоруські спецслужби затримали 33 бойовиків Путіна з російської приватної військової компанії Вагнера. Білоруська влада рапортує, що вони готували провокації під час президентських виборів, які пройдуть у Білорусі через два тижні...

"Коли навколо ні душі" або чому рішення Вакарчука було очевидним

Кілька років тому, коли стало ясно, що в суспільстві є запит на нових політиків, про Вакарчука говорили першим – він роздумував. Поки думав, заробив імідж людини, яка вагається...

Історія однієї істерики. Хто розганяв паніку з літаком ''повним хворих на коронавірус іноземців''

Всі вже встигли побачити історію про "медика" Антона Гури, який "в якості експеримента" зганяв у Мілан, і активно стрімив з борту літака МАУ, розповідаючи жуткі історії про те, що півлітака було набито хворими іноземцями...