07:22 07.05.2019

За минулу добу бойовики 12 разів обстріляли позиції ЗС України на Донбасі, поранений один український військовий

2 хв читати
За минулу добу бойовики 12 разів обстріляли позиції ЗС України на Донбасі, поранений один український військовий

За минулу добу бойовики 12 разів обстріляли позиції Збройних сил України на Донбасі, українські військовослужбовці не постраждали, повідомляє прес-центр Операції об'єднаних сил (ООС).

"6 травня озброєні формування Російської Федерації 12 разів порушили режим припинення вогню, з них тричі - з застосуванням заборонених мінськими угодами 120 мм мінометів. Втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил немає", - йдеться у зведенні, оприлюдненому на сторінці прес-центру штабу в соцмережі Фейсбук у вівторок уранці.

Незаконні збройні формування продовжують обстріли мирних населених пунктів, ставлять під загрозу життя і здоров'я цивільного населення. Зокрема 6 травня ворог двічі з 120 мм мінометів обстріляв с.Троїцьке Попаснянського району.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник дев'ять разів обстріляв позиції Об'єднаних сил - чотири рази з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів - у смт Талаківка, з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - поблизу н.п. Павлопіль, двічі з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - біля с.Лебединське, двічі з великокаліберних кулеметів - поблизу Мар'їнки і Гранітного.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" позиції українських захисників були обстріляні тричі - двічі з 120 мм мінометів і озброєння бойових машин піхоти - поблизу Новозванівки, з 120 мм мінометів - навколо н.п. Троїцьке.

За даними української розвідки 6 травня п'ять бойовиків знищені.

"З початку поточної доби ворог чотири рази обстріляв позиції Об'єднаних сил в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід". Двічі з 120 мм гранатометів - поблизу Авдіївки, з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - у населеного пункту Гнутове, зі стрілецької зброї - у села Богданівка", - підкреслили в штабі.

Також у штабі додали, що з початку доби внаслідок обстрілів один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав поранення.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВР закріпила статус англійської мови як однієї з мов міжнародного спілкування в Україні

Протягом останніх трьох діб сектор Авдіївка-Покровськ залишався основним напрямком російських сил - британська розвідка

СБУ повідомила про підозру в державній зраді дружині ексдепутата Маркова - співвласниці російської ІТ-компанії

Останнім часом окупанти лізуть колонами на Часів Яр, застосовуючи велику кількість бронетехніки - ОСУВ "Хортиця"

ОТУВ "Харків": Ворог намагається маневрувати резервами та продовжує оснащення своїх рубежів, але Сили оборони України цьому протидіють

На харківському напрямку втрати ворога минулої доби становили 174 особи, у Вовчанську та його околицях тривають жорстокі бої

Кабмін продовжив ще на 2 місяці відстрочку від призову, яка надана рішеннями Мінекономіки

Польські протестувальники блокують рух вантажівок у ПП "Рава-Руська - Гребенне" - Держприкордонслужба

Мовний омбудсмен наголошує на необхідності дотримання мовного законодавства співробітниками ТЦК і СП

Через "Резерв+" оновили свої дані майже 190 тис. жінок - Міноборони України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА