Українська "дочка" російського Внєшекономбанку відсудила фабрику АВК — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українська "дочка" російського Внєшекономбанку відсудила фабрику АВК

Фондовий ринок
2666
Промінвестбанк (належить російській держкорпорації Внєшекономбанк) відсудив у ЗАТ “Кондитерська фабрика А.В.К. завод у Дніпрі” через борги за договором про відкриття кредитної лінії в 1,37 млрд грн.
Про це повідомляється в постанові Госпсуду Донецької області від 13 грудня.
Суд звернув стягнення на нерухомість, розташовану на вул. Журналістів у Дніпрі (тут розташовані виробничі цехи фабрики А.В.К — Ред.), основні засоби та транспорт. Зазначене майно в рамках процедури виконавчого провадження продадуть на публічних торгах, йдеться в рішенні суду.
За даними держреєстру, кінцевими бенефіціарами “кондитерської фабрики АВК” є Володимир Авраменко і Валерій Кравець.
У жовтні 2016 року Авраменко констатував, що “кредиторами компанії є банки країни-окупанта, а переговори з ними вести складно”. За його словами, він готовий був покрити частину боргу АВК, але яку саме частку заборгованості зможе повернути банкам, не уточнив.
“Борг АВК перед кредиторами становить $160 млн. Але ніхто не буде віддавати $160 млн боргів — бізнес зруйнований”, — сказав бізнесмен.
Раніше компанія АВК піднялася в рейтингу Global Top 100 Candy Companies на три позиції — до 64 місця. Їй належать три заводи — у Дніпрі, Луганську та Донецьку (контроль над двома останніми компанія втратила). Загальна кількість співробітників — 3,5 тис. осіб.
До 2014 року 70% доходів АВК припадало на російський ринок, на ньому група займала 6% ринку шоколадної продукції, стверджує Авраменко. Після введення Росією ембарго в тому ж році цей ринок був повністю втрачений.
За матеріалами:
Finbalance
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас