IT-компанії та ФОП: як це працює в інших країнах - думка експерта (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

IT-компанії та ФОП: як це працює в інших країнах - думка експерта (відео)

Світ
1011
В Україні IT-компанії завжди “обростають” ФОП. Як це працює в інших країнах і в чому відмінності з Україною, ми дізналися від Андрія Яворського, віце-президента зі стратегії та технологій компанії GlobalLogic.
За його словами, ця форма зайнятості оптимальна на даний момент.
“Режим ФОП в Україні став інноваційним в рамках економік інших країн. Тому що він, як ніхто інший, відповідає потребам креативного класу, економіки фрілансерів, економіки непостійної зайнятості, а професіоналів, які затребувані в багатьох компаніях, – каже Яворський. – Ти можеш реалізовувати себе як фахівець, де тобі цікаво. Нам би хотілося бачити схожі альтернативи в інших країнах, тому що вони затребувані людьми”, – зазначив він.
При цьому представник GlobalLogic відповів, що в інших країнах “більш класичне законодавство”.
“Подібні моделі існують в Європі. Правда, вони виглядають не зовсім так, як наш ФОП. Водночас в цих країнах часто в два рази зменшено податкове навантаження і людина може як хоче розпоряджатися своїми пенсійними накопиченнями. Також в цих країнах працює прогресивна податкова система. Якщо взяти, наприклад, в Польщі, то там фінальне оподаткування – близько 40%, а у схожої самозайнятої особи може бути вдвічі меншим”.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас