10:51 25.09.2014

Порошенко подякував послам країн ЄС і G7 за підтримку України у складний час

2 хв читати
Порошенко подякував послам країн ЄС і G7 за підтримку України у складний час

Президент України Петро Порошенко провів зустріч із послами країн G7 і Європейського Союзу, на якій співрозмовники обговорили координацію подальших дій країн на міжнародній арені для сприяння мирному процесу.

Як повідомляє прес-служба президента України, глава держави висловив вдячність за підтримку, яку Україна отримує від провідних країн світу в складній ситуації. "Це - справжній тест для наших відносин", - зазначив П.Порошенко.

Президент наголосив на важливості співпраці з країнами G7 під час зовнішньополітичних подій останніх тижнів - участі в засіданні Європейської Ради, саміті НАТО в Уельсі, робочих візитів до Канади й США.

"У цьому контексті посол США в Україні Джеффрі Пайєтт ще раз підтвердив слова президента Барака Обами під час зустрічі з президентом Порошенком, що США підтримують Україну й розвиток ще тіснішого партнерства з нею", - ідеться в повідомленні.

Згідно з інформацією, глава держави поінформував послів про розвиток подій на Донбасі, зазначивши, що ситуація й досі є складною. Водночас президент наголосив, що Україна виконує всі свої зобов'язання згідно з мінськими домовленостями.

"За словами Петра Порошенка, запорукою подальшої позитивної динаміки є дотримання домовленостей усіма сторонами, а саме - двостороннього режиму припинення вогню, виведення російських військ, звільнення заручників, а особливо контролю за українсько-російським кордоном, створення буферної зони та встановлення в цьому районі дієвого спостереження й верифікації ОБСЄ", - зазначили в прес-службі президента.

У зустрічі з П. Порошенка взяли участь посли в Україні із США - Джеффрі Пайєтт, ЄС - Ян Томбінський, Німеччини - Крістоф Вайль, Франції - Ален Ремі, Японії - Тоіті Саката, Італії - Фабріціо Романо, Великої Британії Саймон Сміт, а також тимчасовий повірений у справах Канади в Україні Анне Мейсон-Гаусс.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова "Нафтогазу" Чернишов може повернутися в уряд - депутат Железняк

Україна визнає і Ізраїль, і Палестину - Зеленський

Китай підтвердив відмову брати участь у Глобальному саміті миру і заявив, що буде "продовжувати на власний розсуд просувати мирні переговори"

Санкції країн G7 і ЄС проти РФ і КНДР за постачання зброї були скоординованими

МЗС України засудило недружні заяви прем'єр-міністра Грузії про Революцію гідності

Соцопитування: лише 29% опитаних українців довіряють Раді, громадяни хочуть, щоб парламент більше опікувався питаннями оборони та безпеки

У складі нової Єврокомісії Угорщина не отримає портфеля з питань розширення та політики сусідства - ЗМІ

США розраховують визначитися з наступником Столтенберга до саміту НАТО

Грузинський закон про іноагентів суперечить цінностям ЄС і викликає жаль у Євросоюзі - заява

Стефанчук: Згідно з Конституцією Зеленський буде президентом до вступу на посаду новообраного президента

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА