ua en ru

Ізраїль заявив про перше в історії бойове застосування американського винищувача F-35

Ізраїль заявив про перше в історії бойове застосування американського винищувача F-35 Фото: винищувач F-35 (twitter.com/atomicfact)

Ізраїль двічі використав винищувачі F-35 на різних фронтах

Ізраїль став першою країною, яка застосувала американські винищувачі F-35 в бойових умовах. Про це йдеться в Twitter Армії оборони Ізраїлю (IDF).

Зокрема, за словами головнокомандувача Ізраїлю Амікама Норкіна, винищувачі F-35 п'ятого покоління, отримані в 2016 році, вже здійснюють польоти і беруть участь в бойових місіях.

"Ми стали першими в світі, хто використовував F-35 в бойових діях", - повідомив Норкін.

Він також додав, що F-35 використовувалися двічі на різних фронтах. У той же час він не уточнив, чи брали вони участь у знищенні сирійських систем "Панцир-С1" і С-200.

Зазначимо, на сьогодні Ізраїль володіє дев'ятьма винищувачами F-35. Ізраїльська версія має маркування F-35I, а літак називають "Адір", що перекладається як великий, сильний. На базову модель ЦАХАЛ встановлює значну кількість бортового радіоелектронного обладнання, зокрема, системи РЕБ і обладнання кабіни.

Нагадаємо, 8 травня авіація Ізраїлю завдала удару по Сирії. За деякими відомостями, атаці піддалися військові об'єкти Ірану в околицях Дамаска.