07:50 31.07.2020

Харківська поліція затримала шахраїв, членів ОЗУ, які заволоділи продукцією і грошима підприємців в регіонах України

2 хв читати
Харківська поліція затримала шахраїв, членів ОЗУ, які заволоділи продукцією і грошима підприємців в регіонах України

Харківська поліція припинила діяльність групи, яка обманом заволоділа коштами і продукцією підприємців у різних регіонах країни.

Як повідомляє в четвер відділ комунікацій ГУ Нацполіції в Харківській області, під час досудового слідства встановлено, що до складу групи входили 9 осіб, четверо з них затримані детективами слідчого управління главку.

"Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Після завершення комплексу необхідних слідчо-розшукових заходів органом досудового розслідування також буде вирішено питання про притягнення до кримінальної відповідальності інших причетних до злочинної діяльності осіб", - йдеться в повідомленні.

За даними слідства, група використовувала кілька схем. Зокрема, протягом 2017-2019 років її члени розміщували в сільських засобах масової інформації оголошення про нібито продаж організацією товарів народного споживання, сільськогосподарської продукції, палива, або знаходили в мережі інтернет аналогічні оголошення підприємців. Потім вони пропонували потерпілим перерахувати передоплату за товари або під виглядом перевізників просили оплатити перевезення і привласнювали собі переказані кошти. Крім того, слідчі встановили кілька випадків, коли після отримання товарів для перевезення члени групи переставали виходити на зв'язок з клієнтами.

Правоохоронцями задокументовані 11 епізодів злочинів, скоєних членами групи. Загальна сума збитків, завданих ошуканим підприємцям, оцінюється в суму понад 1 млн грн.

Слідчо-оперативні дії здійснювала служба детективів слідчого управління ГУ НП в Харківській області спільно з оперативними працівниками Управління стратегічних розслідувань в області за підтримки батальйону поліції особливого призначення під процесуальним керівництвом облпрокуратури.

Під час досудового розслідування встановлено, що до складу угруповання входили 9 осіб, які використовували кілька злочинних схем.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Вінницькій області на об'єкті критичної інфраструктури виникла пожежа від падіння уламків збитого БПЛА

Від початку року російські війська захопили 752 кв.км території України - ISW

Унаслідок ворожих атак за добу постраждали понад 60 цивільних осіб, серед них щонайменше дев’ятеро дітей - Клименко

Російська армія за добу 23 рази обстріляла прикордонні райони Чернігівської та Сумської областей

Усіх постраждалих у результаті ранкового ракетного удару по Балаклії госпіталізовано у стані середньої тяжкості

Убито двох і поранено вісьмох людей унаслідок російської атаки Донецької області - поліція

У Хмельницькій області вночі збито один безпілотник типу "Shahed"

У результаті ворожого обстрілу в Запоріжжі пошкоджено 20 будинків і заклади соцсфери

Влучень ворожих снарядів у Полтавській області немає

ВМС України знищили два ворожі "шахеди"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА