18:55 03.08.2020

Стефанчук допустив винесення питання про особливий статус ОРДЛО на референдум

2 хв читати
Стефанчук допустив винесення питання про особливий статус ОРДЛО на референдум

 Перший заступник голови Верховної Ради, представник президента в парламенті Руслан Стефанчук дав зрозуміти, що питання про надання окремим районам Донецької і Луганської областей (ОРДЛО) особливого статусу може бути винесено на всеукраїнський референдум.

В опублікованому в понеділок інтерв'ю журналу "Фокус", відповідаючи на запитання, за яких умов доля Донбасу чи Криму може вирішуватися шляхом винесення питання про їх особливий статус на референдум, він сказав: "На референдум може бути винесено будь-яке питання, яке захоче український народ. За винятком тих, що спрямовані на ліквідацію незалежності України, порушення суверенітету і, що важливо, територіальної цілісності країни, а також розпалювання національної, міжетнічної, расової та релігійної ворожнечі. А ще - питань податків, амністії та органів правопорядку, суду".

"Тобто про відокремлення територій йтися не може. Важливо розуміти: на референдум виноситься тільки одне питання, його формулювання має бути чітким, а відповідь – або "так", або "ні", без варіантів", - додав він.

При цьому Стефанчук зазначив, що "якщо питання, що цікавлять народ, потребують внесення змін до Конституції, їх теж треба вирішувати і виносити на референдум, якщо знадобиться".

На запитання, чи може бути рішення народу за результатами референдуму консультативним, чи воно обов'язкове для виконання, перший віце-спікер зазначив, що референдуми є занадто дорогими, і для "консультації з народом досить соціологічних опитувань". "Ми ж створили формулу, за якою рішення народу обов'язкове для виконання органами державної влади", - наголосив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Вибори до Європарламенту показали, що російській пропаганді треба жорстко протидіяти - Юрчишин

Віталій Кличко привітав Європейську народну партію, частиною якої є партія УДАР, з перемогою на виборах до Європарламенту

Кондратюк: Сподіваюся, Європарламент продовжить підтримувати Україну

Збільшення представників праворадикальних сил у Європарламенті є великим викликом для України - Климпуш-Цинцадзе

Макрон розпустив парламент Франції

Порошенко відреагував на провокацію проти Девіда Кемерона: спланована операція російських спецслужб, щоб підірвати підтримку України

Зеленський: Важливо, щоб лідери з великим політичним впливом допомагали залучати до Саміту миру інших лідерів, які все ще балансують між Україною та Росією

Київ пропонує європейські варіанти змін до розподілу повноважень між державною та місцевою владами - заступник мера

Більшість українців продовжує довіряти Зеленському як чинному президенту - КМІС

Глобальний саміт миру може мати продовження в парламентському вимірі - Стефанчук

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА