16:25 17.01.2019

Дерев’янко пропонує запровадити ставку розмитнення 10% від вартості автомобіля

3 хв читати

Один з лідерів партії «ВОЛЯ», народний депутат, кандидат в Президенти України Юрій Дерев’янко пропонує запровадити ставку розмитнення 10% від вартості автомобіля, що вирішить проблему автомобілістів, яку створила влада, та принесе в бюджет понад 25 мільярдів гривень за рік.  

Про це заявив Юрій Дерев’янко на брифінгу в парламенті.

Він підкреслив, що після ухвалення нових законів більшість українців, які мали автомобілі з європейською реєстрацією, опинились у глухому куті.

«Люди не можуть сьогодні сплатити 2-3 тисячі євро за розмитнення. Ми бачимо це за офіційною статистикою, адже за половину пільгового терміну, 1,5 місяці, розмитнили лише 25 тисяч автомобілів», - підкреслив нардеп.

Він додав, що це дуже мало, оскільки загальна кількість автомобілів з європейськими номерами в Україні складає близько 1 мільйону, а авто, які порушили режим транзиту чи тимчасового ввезення - понад 300 тисяч.

«Для більшості людей, які користуються цими автомобілями, це не розкіш, а засіб для виживання, для заробляння грошей. Величезна кількість людей поїхали за кордон, щоб за безцінь продати автомобіль. Сотні тисяч людей залишаться без автомобіля і без можливості заробляти на свою родину», - обурився Дерев’янко.

Депутат повідомив, що автомобілісти та українці, які вимушено працюють за кордоном звернулись через своїх представників до нього, щоб вирішити цю проблему.

«Їхня позиція дуже проста: 10% розмитнення від вартості – це наша воля. Цей законопроект передбачає скасування податку на додану вартість та скасування акцизного податку. Додатково при реєстрації автомобіля наші громадяни заплатять 1,5% військового збору і 3% в пенсійний фонд. Загалом це буде 14,5%», - пояснив Дерев’янко.

Він заявив, що за перший рік розмитнення і експлуатації цих автомобілів держава отримає 25 млрд 600 млн гривень в бюджет від мільйона розмитнених автомобілів.

«За найбільш райдужними прогнозами за здирницькими законами, які зараз прийняті, держава претендує отримати 2-3, можливо 4 мільярди грн з максимум 50-ти тисяч авто із мільйона, який зараз існує. Це 5, максимум 6% з автомобілів, які можуть бути розмитнені», - констатував депутат.

Він додав, що люди хочуть заплатити податки, бути економічно активними, хочуть повернутись в Україну, не просити милостиню і ніякі субсидії у держави, а дати собі раду самим.

Дерев’янко звернувся до голови ВРУ Андрія Парубія і народних депутатів з пропозицією підтримати цей законопроект.

 «Автомобіль має бути не розкішшю, як в радянські часи, а засобом пересування, економічної свободи, щоб заробити гроші на життя та на родину», - підсумував Юрій Дерев’янко.

Нагадаємо, 8 листопада Верховна Рада прийняла в другому читанні і в цілому законопроекти про розмитнення автомобілів в Україні № 8487 і № 8488. Перший закон встановлює ставки розмитнення автомобілів, зокрема на європейській реєстрації, а другий передбачає штрафи і конфіскацію автівок в разі нерозмитнення «євроблях».

Юрій Дерев’янко зареєстрував в парламенті законопроект № 9352 про призупинення на 90 днів нових правил розмитнення автомобілів з іноземною реєстрацією та звільнення від відповідальності за порушення нових правил транзиту

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість бойових зіткнень на фронті зросла до 70, на покровському напрямку тривають 11 боїв

Зеленський подякував Королю Швеції за особливу допомогу в межах Міжнародної коаліції за повернення українських дітей

У Міноборони підтримують створення Військової поліції

Кількість бойових зіткнень на фронті зросла до 62, найнапруженіша ситуація на покровському напрямку

Французька спецслужба повідомила про затримання та арешт підозрюваного в підготовці теракту на Олімпіаді

Зеленський обговорив із прем'єром Швеції розвиток оборонного співробітництва, Саміт миру та євроінтеграцію

Через обстріл у Дробишевому загинула одна людина, троє поранені - Донецька ОВА

Зеленський пропонує розпочати підготовку українських льотчиків для шведських Gripen уже зараз

У Києві відбулася церемонія прощання з генеральним директором агентства "Інтерфакс-Україна" Олександром Мартиненком

Окупанти обстріляли Херсон, пошкоджено будівлю медзакладу, постраждалих немає - обладміністрація

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА