09:31 25.03.2020

Створення "консультативної ради" дасть шанс РФ позбутися санкцій і легітимізує ватажків ОРДЛО - звернення Порошенка до Зеленського

1 хв читати
Створення "консультативної ради" дасть шанс РФ позбутися санкцій і легітимізує ватажків ОРДЛО - звернення Порошенка до Зеленського

П’ятий президент України, лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко публічно звернувся до президента України Володимира Зеленського з вимогою відмовитися від створення так званої консультативної ради з бойовиками з окремих районів Донецької та Луганської областей.

Як повідомляє прес-служба "Євросолідарності", Порошенко зазначив, що його політична сила і суспільство не випускають з поля зору червоні лінії з врегулювання на Донбасі.

"Погодитися на створення так званої консультативної ради - означає переступити і зайти занадто далеко за ці лінії. Це значить діяти всупереч національним інтересам України. Це значить легітимізувати ватажків окупованих Росією районів Донбасу, а країну-агресора - визнати посередницею і дати їй шанс позбутися санкцій", - заявив Порошенко.

Лідер "Євросолідарності" переконаний, що, хоч би хто поставив формальний підпис під протоколом про створення такої "ради", відповідальність за це ляже на Зеленського. "Тому публічно звертаюся саме до нього із категоричною вимогою відмовитися від задуманого і не погоджуватися на створення "консультативної ради", - зазначив політик.

Порошенко також наголосив, що нині "як ніколи потрібен сильний імунітет, який би надійно захищав український державний організм від будь-яких спроб Росії вразити його".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Туреччина підтримала надання Україні зброї, але виключила участь НАТО у війні

Китай підтвердив відмову брати участь у Глобальному саміті миру і заявив, що буде "продовжувати на власний розсуд просувати мирні переговори"

Санкції країн G7 і ЄС проти РФ і КНДР за постачання зброї були скоординованими

МЗС України засудило недружні заяви прем'єр-міністра Грузії про Революцію гідності

Соцопитування: лише 29% опитаних українців довіряють Раді, громадяни хочуть, щоб парламент більше опікувався питаннями оборони та безпеки

У складі нової Єврокомісії Угорщина не отримає портфеля з питань розширення та політики сусідства - ЗМІ

США розраховують визначитися з наступником Столтенберга до саміту НАТО

Грузинський закон про іноагентів суперечить цінностям ЄС і викликає жаль у Євросоюзі - заява

Стефанчук: Згідно з Конституцією Зеленський буде президентом до вступу на посаду новообраного президента

Рада ЄС оголосила пріоритети Євросоюзу у сфері безпеки й оборони, серед головних цілей – підтримка України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА