13:39 28.04.2020

У Київській та Рівненській областях правоохоронці здійснюють обшуки на об'єктах нелегального виробництва спиртової продукції у справі про фінансування "Л/ДНР"

1 хв читати
У Київській та Рівненській областях правоохоронці здійснюють обшуки на об'єктах нелегального виробництва спиртової продукції у справі про фінансування "Л/ДНР"

Співробітники Служби безпеки України під процесуальним керівництвом Офісу генерального прокурора блокували фінансування тероризму через масштабне виготовлення і реалізацію алкогольної продукції на території України, зокрема на тимчасово окупованих територіях.

Як повідомляє прес-служба Офісу генпрокурора, обшуки проведено в Київській та Рівненській областях сьогодні, 28 квітня, за місцем розташування підприємств, які здійснюють незаконне виготовлення алкогольних напоїв у великих промислових масштабах і не платять податків до державного бюджету.

Правоохоронці знайшли бухгалтерську документацію, горілчану продукцію з підробленими акцизними марками та майже 100 тонн спиртової суміші.

"За даними слідства, у подальшому ця продукція реалізовується на території України, у тому числі на тимчасово окупованих територіях, а отриманий прибуток використовується для фінансування терористичних організацій "ДНР" та "ЛНР", зокрема через формально законні юридичні особи", - йдеться в повідомленні.

Так, частина співзасновників і фактичні бенефіціари цих підприємств - особи, які перебувають у міжнародному розшуку, зокрема за злочини, вчинені в період Революції гідності, і які переховуються від правоохоронних органів України на території терористичних організацій "ДНР" і "ЛНР", а також на території Російської Федерації.

Досудове розслідування кримінального провадження розпочатого за ч.3 ст.258-5 Кримінального кодексу України триває. Встановлюють все коло осіб, причетних до протиправної діяльності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти за минулий день обстріляли шість громад Сумської області

Армія РФ знову обстріляла Нікопольський район, загинула людина - Дніпропетровська ОВА

"Епіцентр" до кінця року планує завершити будівництво п'яти ТЦ і логістичного комплексу

Кабмін запровадив бронювання постачальників і волонтерів ЗСУ, навчання БПЛА, РЕБ і такмеду та пом'якшив критерії бронювання перевізників

Усі органи держвлади і держпідприємства до 31 грудня зобов'язані забезпечити економію е/е

Кабмін запровадив 50% квоту бронювання поліції, ДСНС і низки інших правоохоронців, давши право на винятки міністру оборони

Кабмін продовжив строки бронювання до року і розширив бронювання дефіцитних ВУС

Мінагрополітики доопрацьовує низку проєктів щодо впровадження земельної реформи

Стратегія розвитку агросектору до 2030 р. передбачає подальшу цифровізацію галузі

На фронті за день було 85 зіткнень, найгарячіша обстановка зберігається на Покровському напрямку - Генштаб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА