11:55 29.04.2018

Студенти вірменських вишів проводять ходу в Єревані

2 хв читати
Студенти вірменських вишів проводять ходу в Єревані

Студенти з усіх вишів Єревана приєдналися до ходи центральними вулицями вірменської столиці на заклик лідера протестного руху, керівника парламентської фракції "Елк" Нікола Пашиняна.

"Зараз ми починаємо ходу Єреваном. До нас приєдналися студенти з усіх вишів. Нашу акцію ми назвали "Пробудження". Це пробудження студентства. Можливо, що під час ходи ми будемо блокувати дороги. До 16:00 ми проведемо нашу ходу, а потім вже зберемося на мітинг на площі Республіки", – сказав журналістам у неділю один з організаторів акції, студент Давид Петросян.

З 13 квітня в Єревані та інших містах Вірменії проходили багатотисячні цілодобові мітинги і акції протесту проти призначення екс-президента Сержа Саргсяна на посаду прем'єр-міністра. На чолі протестів став опозиційний депутат Нікол Пашинян. 23 квітня С.Саргсян пішов у відставку, виконуювачем обов'язків прем'єр-міністра Вірменії був призначений представник правлячої Республіканської партії Карен Карапетян.

Незважаючи на зміну прем'єра, протести продовжилися. Н.Пашинян вимагає відсторонення від влади всіх представників Республіканської партії і обрання нового прем'єра.

Питання про вибори нового прем'єр-міністра Вірменії буде обговорюватися на спеціальному засіданні національних Зборів республіки, яке відбудеться 1 травня.

Наразі тільки опозиційна фракція "Елк" висунула свого кандидата – Н.Пашиняна.

Партія "Дашнакцутюн", що входила до правлячої коаліції з Республіканською партією Вірменії, 25 квітня вийшла з неї, а 26 квітня три її представники в уряді подали у відставку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА