День фінансів, 27 вересня: ФОП за 10 хвилин, рекорд у корупції, «винуватці» зміцнення гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 27 вересня: ФОП за 10 хвилин, рекорд у корупції, «винуватці» зміцнення гривні

1110
У п’ятницю, 27 вересня, хочемо поділитися новою можливістю для ФОП, корупційним рекордом і термінами старту Smart-ID.
Імпорт авто. Звідки везуть? Імпорт легкових автомобілів в Україну в січні-серпні 2019 року склав 2,309 млрд дол. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року він зріс в 3,2 рази. Найбільшу кількість легкових автомобілів було ввезено в Україну з Німеччини.
Зміцнення гривні. Хто «винен»? У НБУ вирішили пояснити причини зміцнення гривні. Виділяють двох основних «винуватців»: ІТ-галузь і нерезидентів, які активно скуповують гривневі державні цінні папери.
Світовий рекорд у корупції. Хто «відзначився»? Колишній мер міста Гуанчжоу, 57-річний Чжан Ци встановив світовий рекорд у корупції. Співробітники місцевого антикорупційного органу виявили в підвалі його будинку майже 13 тонн золота, а також готівку на сотні мільйонів у доларовому еквіваленті. Такого обсягу дорогоцінного металу і грошей вистачило б, щоб двічі врятувати Грецію від дефолту. Для порівняння, весь золотий запас України станом на 2019 рік оцінювався в 24,3 тонни.
ФОП за 10 хвилин. Як таке можливо? В Україні презентували мобільний додаток з державними послугами “Дія”, над яким працюють у рамках створення бренду цифрової держави. Ось що вмітиме додаток крім відкриття ФОП за 10 хвилин.
Новий принцип розмитнення авто. Що за варіант? В Україні пропонують запровадити максимально простий принцип розмитнення авто зі ставкою в один-три долари за “кубик”. Про ймовірність такого варіанту розповів Міністр інфраструктури Владислав Криклій. Це дозволить уникнути “спекуляцій і корупції”, зазначає він.
Smart-ID в Україні. Коли чекати? Віце-прем’єр з питань цифрової трансформації Михайло Федоров анонсував старт надання держпослуг з використанням системи ідентифікації громадянина Smart-ID в грудні 2019 року, або січні 2020 року. З його слів, Smart-ID дозволить за допомогою наших смартфонів підписувати безкоштовно будь-яку послугу.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас