10:59 15.04.2020

Чорновол повідомила, що за підсумками суду "повністю вільна"

2 хв читати
Чорновол повідомила, що за підсумками суду "повністю вільна"

Екс-нардеп Тетяна Чорновол, підозрювана в умисному вбивстві, повідомила, що за підсумками суду про обрання запобіжного заходу залишилася "повністю вільною".

"Хороша новина - зараз маємо маленьку тактичну перемогу - я з такою статтею, де "вишка" не лише не в тюрмі, а повністю вільна, якщо не вважати на особливі умови карантину", - написала вона на сторінці у Facebook.

Крім того, вона подякувала всім за підтримку.

"Це була підтримка не мене особисто, а всіх без виключення майданівців і ширше - всіх у кого є почуття національної гідності", - наголосила Чорновол.

Як повідомлялося, Печерський районний суд Києва у вівторок обирав запобіжний захід народному депутату України VIII скликання Тетяні Чорновол за обвинуваченням в умисному вбивстві, висунутому на її адресу Державним Бюро розслідувань (ДБР).

10 квітня співробітники ДБР провели обшук в будинку Чорновол. Їй повідомили про підозру в керівництві підпалом офісу Партії регіонів у лютому 2014 року, внаслідок чого загинула людина.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков назвав підозри для Чорновол неадекватними та ганебними, і у зв'язку з цим запропонував першому заступнику директора ДБР Олександру Бабікову залишити державну службу. Аваков зазначив, що Бабіков був адвокатом екс-президента України (2010-2014 рр.) Віктора Януковича. "Ви наплювали на конфлікт інтересів як керівник ДБР й інспірували справу проти Тетяни Чорновол", - написав Аваков на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

У ДБР, у свою чергу, заявляють, що відомство працює поза політикою. Пізніше Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) заявило про відсутність у Олександра Бабікова конфлікту інтересів під час здійснення повноважень першого заступника директора ДБР.

14 квітня слідчі ДБР допитали Чорновол, вона відмовилася надавати свідчення, посилаючись на своє конституційне право.

Перед допитом у ДБР Чорновол заявила, що не даватиме свідчень, щоб вони не стали підставою для притягнення до кримінальної відповідальності інших учасників Революції гідності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кабмін затвердив перелік мов нацменшин і корінних народів України, яким загрожує зникнення

У Козачій Лопані ворожий дрон влучив в автомобіль, поранені 2 жінки - прокуратура

УЗ скасує низку рейсів електричок і скоротить періодичність тих, що залишилися, через дефіцит е/е

Куп'янського експравоохоронця засуджено до 12 років ув'язнення

Унаслідок ворожого обстрілу постраждала цивільна інфраструктура й приватний будинок у Полтавському районі - ОВА

Зеленський підписав із главою концерну KNDS документ про створення дочірнього підприємства з виробництва військової техніки та боєприпасів в Україні

Генштаб ЗСУ: Окупанти активізувалися на куп'янському напрямку, здачі позицій не допущено

ДБР викрило незаконну схему заволодіння нерухомістю "Київміськбуду" на 282 млн грн

У Миколаєві створили стінопис на честь Олексія Вадатурського

Пентагон опублікував список озброєння, яке входить до нового пакета допомоги Україні на $225 млн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА