07:42 03.07.2020

Командиру роти російських найманців на Донбасі повідомлено про підозру

2 хв читати
Командиру роти російських найманців на Донбасі повідомлено про підозру

Командиру роти так званого "батальйону тероборони "Отаман", контрольованої російською окупаційною адміністрацією, повідомили про підозру в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України і участь у незаконних збройних формуваннях, повідомили в прес-службі прокуратури Луганської області.

"Учаснику контрольованого РФ незаконного збройного формування повідомлено про підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, участь у діяльності не передбаченого законом збройного формування і сприяння діяльності терористичної організації (ч.2 ст.110, ч.2 ст.260, ч.1 ст.258-3 КК України)", - йдеться в повідомленні на сайті прокуратури в четвер.

За даними слідства, в травні 2014 житель Луганської області вступив до лав незаконного збройного формування, в складі якого брав участь у бойових діях проти Збройних Сил України.

Нині підозрюваний очолює одну з рот так званого "батальйону територіальної оборони "Отаман" 2-го армійського корпусу народної міліції ЛНР" і координує диверсійно-розвідувальну діяльність розвідувальних груп НВФ РФ у "сірій зоні" уздовж лінії розмежування на ділянці розведення військ в районі смт Станиця Луганська. Також він відповідає за організацію несення служби в підрозділі і чергуванні на контрольному пункті в'їзду-виїзду з боку тимчасово окупованої території Луганської області.

"Своїми протиправними діями, спрямованими на зміну меж території державного кордону України, підозрюваний сприяє діяльності окупаційної адміністрації РФ", - додали в прокуратурі.

Нині підозрюваний оголошений у розшук. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими 3 управління Головного управління СБУ в Донецькій і Луганській областях.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти завдали два удари по Харкову, пошкоджено нежитлові приміщення та житлові будинки

Єрмак під час саміту UNITED24: Україні не потрібен будь-який мир, нам потрібен справедливий мир

Від початку доби було 88 бойових зіткнень, на Покровському напрямку ворог атакував 22 рази за підтримки авіації

Окупанти за добу випустили по Україні 13 ракет і завдали 37 авіаударів із застосуванням 47 КАБів

НБУ планує обмежити Р2Р перекази на час війни 30-ма операціями до 100 тис. грн на місяць

Потрібно більше зусиль і рішучості світових лідерів, щоб російський терор нарешті програв - Зеленський

Рада має намір заборонити під час війни розголошення окремих відомостей із судових рішень

Кількість ворожих атак на фронті зросла до 79, окупанти авіаударами зрівнюють із землею Вовчанськ

Кількість жертв російського ракетного удару по Одесі 29 квітня збільшилася до восьми - у лікарні померла чотирирічна дівчинка

Визначених Укренерго лімітів вистачить Києву 24 травня в середньому на 76% потреб, діятимуть графіки відключень

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА