20:08 12.04.2019

ЄС може обкласти новими митами товари американського експорту на 10,2 млрд євро

2 хв читати
ЄС може обкласти новими митами товари американського експорту на 10,2 млрд євро

Євросоюз вивчає можливість введення нових мит на товари американського експорту обсягом 10,2 млрд євро в якості заходів у відповідь на дії США, повідомляє агентство Bloomberg.

Раніше в цьому місяці президент США Дональд Трамп підтвердив намір ввести мита на європейські товари на суму $ 11,2 млрд, щоб покарати ЄС за субсидування авіаконцерну Airbus.

ЄС, зі свого боку, обвинувачує Вашингтон у субсидуванні Boeing, і цей спір у рамках Світової організації торгівлі триває вже 14 років.

Єврокомісія в п'ятницю представила план дій у відповідь на погрози США на розгляд торгових експертів держав ЄС, повідомило джерело агентства.

У травні минулого року СОТ дійшла висновку, що авіаконцерн Airbus незаконно отримав кошти на створення моделей літаків A380 і A350, що коштувало певного обсягу продажів його американському конкуренту.

Фінальний висновок СОТ щодо цього питання має бути опублікований влітку 2019 року, і влада США заявила, що не буде вводити нові мита на європейські товари раніше цього моменту.

Ескалація торгового спору між США і ЄС збільшує ризики для світової економіки, яка демонструє ознаки ослаблення в умовах торговельної війни Вашингтона і Пекіна.

Минулого року ЄС ввів 25% -ві мита для товарів американського експорту на загальну суму 2,8 млрд євро на рік у відповідь на підвищення Штатами тарифів на європейську сталь і алюміній.

Окрім того, ЄС пригрозив Вашингтону новими митами на товари об'ємом ще близько 20 млрд євро у відповідь на загрозу США обкласти митом європейські автомобілі і автокомпоненти.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Держбюджет отримав від туристичної галузі в першому кварталі 616 млн грн

Райффайзен Банк почав видавати кредити малому бізнесу на СЕС та електрокари

АМПУ завершує переговори щодо відновлення поромної переправи Азербайджан-Україна

ЄБРР підтримуватиме Україну до кінця війни в межах EUR1,5 млрд на рік

"Укрнафта" запустила високодебітну свердловину на Заході України

Майбутній скринінг українського законодавства - привід показати конкурентоспроможність українського агросектору, вважає торгпред України

Держбюджет отримав від туристичної галузі в першому кварталі 616 млн грн

"Метінвест" у рамках "Сталевої мрії" представив проєкт відновлення мікрорайону в Бахмуті

Війна знищила близько 30% потенціалу українського агросектору, 20% сільгоспземель - під окупацією - Мінагрополітики

Дефіцит електроенергії зберігається більшу частину доби понеділка - "Укренерго"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА