Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода Daily: Радник Зеленського вважає, що зараз не варто вести прямі переговори з Путіним


Іван Апаршин, радник Володимира Зеленського з питань безпеки і оборони
Іван Апаршин, радник Володимира Зеленського з питань безпеки і оборони

Як Зеленський змінить ситуацію на Донбасі?

Володимир Зеленський найближчим часом стане шостим президентом України. Один із головних викликів для нього – війна на Донбасі.

Радник Зеленського з питань безпеки й оборони Іван Апаршин вважає, що новообраному президентові зараз не варто вести прямі переговори щодо цього з президентом Росії Володимиром Путіним, бо Росія не виконала жодних зобов’язань щодо України.

Якою може бути стратегія повернення Донецька і Луганська під контроль України нового верховного головнокомандувача? І чого хоче від Зеленського президент Росії Володимир Путін? Про це – у матеріалі журналістів спеціального проекту Радіо Свобода Донбас.Реалії.

Новий можливий кремлівський куратор Донбасу

«Переплутав незалежну державу з федеральним округом» – так білоруське МЗС оцінило вже колишнього російського посла Михайла Бабича. Одіозного дипломата відкликали на початку травня. І відразу ж з’явилися версії про швидке призначення Бабича куратором угруповань «ЛНР» і «ДНР». Чим протеже Кремля налякав Лукашенка і чого в разі призначення чекати від нього на Донбасі?

Далі коротко:

Щеплення від кору відтепер безкоштовне

Міністерство охорони здоров’я України повідомляє, що щеплення від кору відтепер є безкоштовними для дорослих будь-якого віку. До цього безоплатно прищеплюватися могли лише люди до 30 років, що контактували з хворими, і люди з груп професійного ризику. Вакцинація гарантована всім дорослим, які:

  • контактували з хворими (вакцинацію рекомендовано зробити впродовж 72 годин);
  • не хворіли на кір і не мають підтверджених даних про щеплення у медичній карті;
  • за результатами аналізів на наявність антитіл IgG не мають імунітету проти кору.

Історія зв’язкової УПА: тортури, табори й знову страх у Криму

Невеликий двір, приватний будинок, на стінах власноручні вишивки, ікони, поряд українські книжки, рушники і портрет Тараса Шевченка. Тут у кримському селищі Роздольне вже півстоліття живе Теодозія Кобилянська. Жінці 95 років, вона пережила тортури й табори, її судили за допомогу Українській повстанській армії. Доля цієї українки могла б стати сюжетом книжки, але відомості про неї поки зберігають лише архіви.​

Слідкуйте за подіями сьогодні і вивчайте минуле!

Ваше Радіо Свобода Daily

Радіо Свобода Daily – читайте все в одному мейлі! Усі важливі новини та ексклюзиви нашого сайту в одному листі. Надсилаємо щодня (окрім неділі) о 7-й ранку якраз до Вашого сніданку. Підписатись на розсилку можна тут.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG