Доступність посилання

ТОП новини

У Миколаєві вбили відомого вченого Шитюка – ЗМІ


Професор Миколаївського національного університету імені В.О. Сухомлинського Микола Шитюк вбитий у Миколаєві, повідомляє місцеве видання «Новости-N» з посиланням на джерело в прокуратурі.

Інформацію про смерть вченого підтвердив голова Миколаївської ОДА Олексій Савченко на своїй сторінці у Facebook. Водночас він не назвав її причину.

За даними миколаївських журналістів, чоловіка знайшли мертвим з ножем у спині у квартирі, орендованій на три години. На місці працювала слідчо-оперативна група відділення поліції Центрального району.

1 вересня поліцейські повідомили, що знайшли в цьому районі тіло чоловіка з ножовими пораненнями. Правоохоронці відкрили провадження за частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України («умисне вбивство»). Про інші деталі вони не інформували.

Згідно з інформацією на сайті МНУ імені В.О. Сухомлинського, Шитюк народився у 1953 році. Був керівником Інституту історії, політології та права МНУ, заслуженим діячем науки і техніки України, доктором історичних наук. Його праці, зокрема, були присвячені голодоморам на території Миколаївської області.

XS
SM
MD
LG